Να κερδηθεί η μάχη για την ελληνικότητα του γύρου

Εύσημα της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων στην κ. Αραμπατζή

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 16:00
Ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων  Γιάννης Μπούρας Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Γιάννης Μπούρας

Την ικανοποίησή του για «την πολύ καλή δουλειά που έγινε από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία κατάφερε να ενώσει όλες τις πλευρές που δραστηριοποιούνται με τον γύρο, ιδιαίτερα τον χοιρινό» και την αισιοδοξία του ότι «η ελληνική μάχη για την κατοχύρωση του γύρου ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), αν και χρονοβόρα, θα κερδηθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» εκφράζει με δήλωσή του στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Γιάννης Μπούρας.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο χοιροτρόφο κ. Μπούρα «η παρέμβαση της κ. Αραμπατζή στη δημιουργία ενιαίου μετώπου για την προστασία της ελληνικότητας του γύρου ήταν καταλυτική. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και υπομονετικοί, μιας και η όλη διαδικασία στα ευρωπαϊκά όργανα θα κρατήσει αρκετό καιρό, ενώ θα υπάρξουν ενστάσεις από ανατολικές χώρες (Πολωνία- Τσεχία). Είναι σημαντικό να κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να στηριχθεί η ελληνική βιομηχανία. Ο γύρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ξένες χώρες -ιδιαίτερα στην Αμερική- κι αν όπλα πάνε καλά με την πιστοποίηση του προϊόντος θα αυξήσουμε τις εξαγωγές».

ΑNHΣΥΧΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αναφορικά με τις ισχύουσες τιμές πώλησης του χοιρινού ο κ. Μπούρας εμφανίζεται αρκετά προβληματισμένος: Η μη λειτουργία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και η υποτονική κίνηση που παρατηρείται σε ταβέρνες και καταστήματα εστίασης έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον κλάδο.
Αν και καλοκαίρι, είναι σαν να διανύουμε περίοδο νηστείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Μπούρας και προβλέπει δύσκολο χειμώνα, μιας και η κατάσταση με την πανδημία συνεχίζει να είναι δύσκολη για τη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass