Προκαταβολές και αποζημιώσεις για «Ιανό»

Τις επόμενες ημέρες διαβεβαιώνει ο ΕΛΓΑ *Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:29

«Το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει διατεθεί για την ενίσχυση των υπηρεσιών των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές εργάζεται συστηματικά και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στην πορεία του εκτιμητικού έργου των ζημιών φυτικού και ζωικού

κεφαλαίου και την προσεχή εβδομάδα ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή προκαταβολών και εξοφλήσεων των ζημιών αυτών».
Αυτό διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου (φώτο), με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών των Υποκαταστημάτων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την προώθηση του εκτιμητικού έργου των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταστροφικές συνέπειες του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Αποφασίστηκε ακόμη η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποστολή των νέων πορισμάτων και η καταχώρισή τους στα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει άμεσα τόσο η προκαταβολή, όσο και η εξόφληση αποζημιώσεων στους δικαιούχους και στις περιπτώσεις αυτές. Επίσης, το εκτιμητικό έργο και η εξόφληση των αποζημιώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021, όπως ορίζει η διάταξη του νόμου 4737/2020, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ο ΕΛΓΑ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει τις διαδικασίες χορήγησης της προκαταβολής, εφόσον δοθεί η έγκριση του ΥΠΟΙΚ. Μόλις εγκριθεί το κονδύλι, το οποίο υπολογίζεται στα 67 εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν δύο εργάσιμες ημέρες, ώστε να δουν οι δικαιούχοι το χρώμα του χρήματος. Προτεραιότητα θα έχουν οι παραγωγοί με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλια που καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ακολούθως θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι. Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή καθορίζει στο 100% την ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής που ζημιώθηκε, ανάβει το πράσινο φως για τη χορήγηση προκαταβολής και απαλλάσσει τους πληγέντες από τα εκτιμητικά τέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass