ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ τη Δευτέρα ενισχύσεις μέσω ΠΣΕΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:36
Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 545.401,49 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. τη Δευτέρα 14 Ιουλίου σε 418 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ). Ειδικότερα η πληρωμή αφορά σε ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση) και για απώλεια της ηρτημένης παραγωγής, των προγραμμάτων ΚΟΕ «Ετήσιο 2010», «Πυρκαγιές 2010», «Πυρκαγιές 2011» και «Πυρκαγιές 2012». Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν σε παραγωγούς των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Χανίων και Χίου.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΓΑ - ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο μεταξύ την έγκριση του σχεδίου της Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Σκοπός της Σύμβασης Συνεργασίας είναι η ανταλλαγή υπηρεσιών και δεδομένων μεταξύ των 2 οργανισμών με στόχους την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών προς τους αγρότες, την εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο, την επίσπευση των διαδικασιών διοικητικών ελέγχων, πληρωμής των ενισχύσεων, εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων. Με την από κοινού χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων οι Διοικήσεις των 2 οργανισμών επιδιώκουν να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη διαφάνεια στις συναλλαγές των αγροτών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ.
Η διάρκεια ισχύος της σύμβασης είναι 7 έτη με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για 2 επιπλέον έτη. Σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη της σύμβασης η ημερομηνία έναρξης υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής ορίζεται η 15η Μαρτίου εκάστου έτους. Για τις παρακάτω περιπτώσεις μπορεί να δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να προσέλθουν κατά την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαρτίου σε συγκεκριμένες πύλες του ΟΠΕΚΕΠΕ – ανά υποκατάστημα ΕΛΓΑ θα καθοριστεί η αρμόδια πύλη του ΟΠΕΚΕΠΕ - προκειμένου να υποβάλλουν:
- Δηλώσεις Καλλιέργειας/ Εκτροφής για τις περιπτώσεις των δικαιούχων που δεν παρουσιάζουν μεταβολές σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
- Δηλώσεις Καλλιέργειας/ Εκτροφής των αμιγώς μονίμων καλλιεργειών (δενδρώδεις, αμπελώνες κλπ) για τις οποίες όπως είναι ευνόητο, δεν θα υπάρξουν μεταβολές στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
- Δηλώσεις Καλλιέργειας/ Εκτροφής για το ζωικό κεφάλαιο.
Καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής ορίζεται η 15η Μαΐου εκάστου έτους. Καταληκτική ημερομηνία εκπρόθεσμης υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής με ποινή καθυστέρησης ορίζεται η 9η Ιουνίου εκάστου έτους. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις από τον παραγωγό, σε εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας. Οι τροποποιήσεις αυτές μπορεί να υποβληθούν έως τα τέλη Ιουνίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass