Καλλιεργώντας τη γεύση της Ευρώπης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «CuTE» ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 16:04

Η εκστρατεία «CuTE - Cultivating the Taste of Europe» (Καλλιεργώντας τη Γεύση της Ευρώπης), είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ενημερωτική και προωθητική εκστρατεία για τα φρέσκα ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ΕΕ και τη συμμετοχή των ίδιων των παραγωγών.

Όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου, «το ευρωπαϊκό καλλιεργητικό πρότυπο είναι το πλέον κατάλληλο για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία δοκιμάζεται από την επιδημία του Covid-19.
Αντιμέτωποι με τις συνθήκες της πανδημίας, οι καταναλωτές πρέπει να είναι περισσότερο ενήμεροι από ποτέ σχετικά με τα πρωτόκολλα παραγωγής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με έμφαση στις παραμέτρους της ποιότητας, της ιχνηλασιμότητας, της ασφάλειας των τροφίμων, της αειφορίας, της βιώσιμης παραγωγής.
Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η σωστή διατροφή στην επίτευξη μιας ισορροπημένης, υγιούς και πλήρους ζωής. Χάρη λοιπόν στα ευρωπαϊκό καλλιεργητικό μοντέλο, χάρη στα αυστηρά καλλιεργητικά πρωτόκολλα, οι καταναλωτές απολαμβάνουν ασφαλή και ποιοτική τροφή που σέβεται το περιβάλλον και προάγει την υπεύθυνη γεωργία.
Τα ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά σημαίνουν ποιότητα, ιχνηλασιμότητα, ασφάλεια, παράδοση, εκσυγχρονισμό και καινοτομία. Ισορροπούν ανάμεσα στον σεβασμό και τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και μπορούν να αποτελέσουν ένα άριστο παράδειγμα, ένα case study προστιθέμενης αξίας για όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα.
Τα ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά ακολουθούν παραγωγικές μεθόδους που βρίσκονται στην παγκόσμια πρωτοπορία. Κι αυτό είτε πρόκειται για φρούτα που καλλιεργούνται σε ανοιχτές συνθήκες στην ύπαιθρο, όπως τα ελληνικά σταφύλια, πεπόνια, καρπούζια και ακτινίδια, είτε σε θερμοκήπια όπως συμβαίνει με πολλές καλλιέργειες της Νοτίου Ευρώπης αλλά τελευταία και της Κεντρικής και Βορείου Ευρώπης.
Και μπορεί τα καλλιεργητικά συστήματα να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ωστόσο οι υψηλές απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας είναι κοινές και κάνουν τη διαφορά.
Η προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε στάδιο της παραγωγής, η υψηλή τεχνογνωσία και οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις αλλά και η άρτια λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής και αξίας, από τη συγκομιδή μέχρι τη μεταφορά, εγγυώνται τη γεύση, την ασφάλεια και την ποιότητα των φρούτων και λαχανικών σε λογικές τιμές.
Ο Οργανισμός Fruit Vegetables EUROPE δεν μπορεί παρά να επαινέσει τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών οι οποίοι εργάζονται άκοπα σε αγρούς και σε θερμοκήπια διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όλη η αλυσίδα παραγωγής, οι μεταφορικές, τα συσκευαστήρια, οι διανομείς, το λιανεμπόριο, σε ολόκληρη την ΕΕ λειτουργούν στο ακέραιο προκειμένου κανένα τρόφιμο να μη λείψει από το πιάτο μας.
Σύμφωνα με τον Juan Marín, πρόεδρο του Fruit Vegetables EUROPE (EUCOFEL): «Είναι η κατάλληλη στιγμή να υπογραμμίσουμε τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε ο αγροδιατροφικός κλάδος σε αυτή την υγειονομική κρίση». Για τον κ. Marin, η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που δουλεύουμε, πλην όμως έχει δημιουργήσει και μια πρωτόγνωρη αίσθηση ενότητας και κοινού σκοπού.
«Ο κλάδος των Ευρωπαίων παραγωγών φρούτων και λαχανικών εγγυάται την προσήλωσή του στην προμήθεια τροφής που πληροί τις μάξιμουμ προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας. Ο κλάδος της γεωργίας, της πρωτογενούς παραγωγής είναι πρωταρχικής σημασίας στο να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή έλλειψη τροφής», τόνισε ο πρόεδρος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass