Στα 5 ευρώ το κιλό η γαλοπούλα

Ικανοποίηση εκτροφέων για την αύξηση της ζήτησης

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 16:36

Σταθερά στα 5 ευρώ η τιμή της γαλοπούλας και φέτος, καθώς η αγορά στο χριστουγεννιάτικο αυτό ζώο δεν έχει επηρεαστεί από τις συνθήκες του κορονοϊού, αλλά η αύξηση των δημητριακών και γενικότερα των ζωοτροφών έχει προβληματίσει τους Θεσσαλούς εκτροφείς.

Όπως είναι γνωστό, τρεις είναι οι μεγάλες μονάδες εκτροφής γαλοπούλας στη Θεσσαλία, επαρχίες Ελασσόνας (Μεγ. Ελευθεροχώρι), Φαρσάλων (Θετίδιο) και Φαρκαδόνας (Τρίκαλα).  Ο κ. Θοδ. Μπακλαβάς από το Μεγ. Ελευθεροχώρι, εκτρέφει περίπου 3.000 γαλόπουλα και εκφράζει την ελπίδα «φέτος να κερδίσουμε 10 με 20 λεπτά παραπάνω από πέρυσι, τουλάχιστον στις ποιοτικές γαλοπούλες, ώστε να επιβεβαιωθεί η προσπάθειά μας να εκτρέψουμε σωστά τις γαλοπούλες. Οι σφαγές έχουν ήδη ξεκινήσει, παρατηρείται αύξηση των παραγγελιών, ελπίζουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα όλα να πάνε κατ’ ευχήν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ελασσονίτης παραγωγός. Το θετικό σύμφωνα με τον κ. Μπακλαβά είναι ότι «χρόνο με τον χρόνο η ζήτηση της γαλοπούλας ανεβαίνει στη θεσσαλική αγορά. Συνήθως για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιλέγονταν το  χοιρινό. Τελευταία η γαλοπούλα κερδίζει περισσότερους καταναλωτές κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass