Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάχνει τσίπουρο από δαμάσκηνα

Νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Κων. Τζανακούλη *Ετοιμάζεται και για «βράσιμο» σύκων

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 21:25

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη αφορούσε την παραγωγή μαρμελάδων, κρασιών και χυμών ροδιού και σταφυλιού, με την επωνυμία «Amaya». Τον τελευταίο καιρό απέκτησε και την

ιδιότητα του αμβυκούχου. Πριν από δύο χρόνια άρχισε να βράζει -ως διήμερος- το δικό του τσίπουρο και φέτος αποφάσισε να επενδύσει στην ποιότητα και στους ...μερακλήδες!
Όπως δηλώνει ο κ. Τζανακούλης «το τσίπουρο που παράγω είναι διπλοβρασμένο, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια για έναν χρόνο, ώστε να αποκτά καταπληκτικά αρώματα και μία ιδιαίτερη γεύση. Στη συνέχεια το τοποθετώ σε γυάλινα μπουκάλια και τα προωθώ στην αγορά. Αποδείχθηκε ότι άξιζε τον κόπο, γιατί πάντα υπάρχουν αυτοί που αναζητούν το ποιοτικό τσίπουρο, το οποίο για μένα είναι καλύτερο από το πολυδιαφημισμένο ούζο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Τζανακούλης και προσθέτει: «Το μυστικό είναι να χρησιμοποιούμε πολύ καλή πρώτη ύλη σταφυλιών και όχι αυτά που περισσεύουν ή που δεν προορίζονται για επιτραπέζια».
ΚΙ ΑΠΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Ωστόσο ο Κώστας Τζανακούλης αποφάσισε να εξελίξει περαιτέρω το προϊόν του. Αφού το κτήμα του διαθέτει πολλά δαμάσκηνα και σύκα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα μέρος της παραγωγής για τσίπουρο. «Στην αρχή το τολμήσαμε δοκιμαστικά και μας βγήκε. Πέρυσι βράσαμε τσίπουρο με αρκετές ποσότητες δαμάσκηνου και φέτος που έχουμε το αποτέλεσμα μείναμε έκπληκτοι από τη γεύση, το χρώμα και τα αρώματά του. Αν και πρόκειται για μια πολύ πιο κοπιαστική διαδικασία, και κατόπιν πρόσκλησης φίλων και πελατών, του χρόνου λέμε να βράσουμε τσίπουρο και από σύκα. Είμαστε σίγουροι ότι κι αυτό το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει» καταλήγει ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων.
Γ.Ρ.

Gallery άρθρου