Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγώνας για τη Συνδεδεμένη στα τεύτλα

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 19:35

Με την κατάσταση ρευστή στην τευτλοκαλλιέργεια λόγω των παλινωδιών στην απορρόφηση των τεύτλων, οι οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διεξαγωγή διοικητικών ελέγχων για να μην... απειληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ζαχαρότευτλων 2020 είναι σαφείς:

Θα πρέπει οι παραγωγοί να έχουν παραδώσει τα τεύτλα τους στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021 για να εισπράξουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.
Ωστόσο οι παραδόσεις των τεύτλων γίνονται με αργούς ρυθμούς, όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί τεύτλων. Ακόμη οι εκτάσεις που συμμετέχουν στη συνδεδεμένη ενίσχυση πρέπει να σπέρνονται με πιστοποιημένο σπόρο σποράς, που αποδεικνύεται με την προσκόμιση πρωτότυπου «τιμολογίου αγοράς», το οποίο επισυνάπτεται στην ΕΑΕ και των αντίστοιχων ετικετών στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Να έχουν παραδώσει το προϊόν σε μεταποιητική μονάδα το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021. Κατά παρέκκλιση, σε αιτιολογημένες περιπτώσεις, το διάστημα μπορεί να παραταθεί με απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαπιστωμένες εξατομικευμένες ζημιές ανά δικαιούχο, από τον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), δύναται οι ποσότητες αυτές να προσμετρούνται στη συνολική επιλέξιμη ποσότητα. Ο ΕΛΓΑ, υποχρεούται να υποβάλει ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ τα αποτελέσματα εκτιμήσεων ζημιών, το αργότερο ως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.