Αναρτώνται δασικοί χάρτες στον ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 15:33

Στις 19 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των δασικών χαρτών στον νομό Λάρισας και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, «δε θα επιτρέπεται να γίνουν αντιρρήσεις στο σύνολο του νέου δασικού χάρτη, αλλά αυτές θα περιοριστούν μόνο στο αναμορφούμενο τμήμα του χάρτη».

Αυτό ίσως προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις σε ιδιοκτήτες γης-αγρότες, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τις ιδιοκτησίες τους από δασικές. Εξέλιξη που θα φέρει αναταραχή και με τις επιδοτήσεις. Υπάρχουν κάποιοι (στον νομό Λάρισας λίγοι) που έλαβαν κανονικά την επιδότηση (ενιαία ενίσχυση) του 2020 για τις εκτάσεις που είναι δασικές, πιστεύοντας ότι αποχαρακτηρίστηκαν, αλλά μετά την αναμόρφωση του δασικού χάρτη θα δουν πάλι τις εκτάσεις τους να παραμένουν δασικές, γιατί δεν τις κατέχουν με νόμιμες διοικητικές πράξεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Στόχος είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων, από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass