Αιτήσεις στη ΔΑΟΚ για άδειες φύτευσης αμπέλου

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 11:10

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες για τις αιτήσεις αδειών φύτευσης αμπέλου του 2021. Οι αιτήσεις, που έληξαν μετά από δύο παρατάσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτήν τη στιγμή εξετάζονται από τις ΔΑΟΚ που διενεργούν τους απαραίτητους διοικητικούς ελέγχους ώστε να ενημερωθούν έπειτα ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι για τα αποτελέσματα.

Πάντως, εκτιμάται πως η εικόνα των εγκρίσεων δε θα είναι και πολύ διαφορετική από εκείνη του 2020, όπου ίσχυσαν τα ίδια κριτήρια μοριοδότησης. Στη ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν 95 αιτήσεις για 172 αγροτεμάχια και 1.075 στρέμματα. Πέρυσι, τα αιτήματα που έλαβαν το «πράσινο φως» για το 2020 ανέρχονταν σε 507 σε ισάριθμες αιτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίες ήταν λιγότερες σε ποσοστό 60% περίπου από το 2019, όταν και είχαν εγκριθεί 800 αιτήματα, χρονιά που είχαν αλλάξει τα κριτήρια προτεραιότητας από εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων που αναμένουν οι αμπελουργοί, αυτό αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στην άνοιξη και θα καλυφθεί από κονδύλια που εξασφάλισε για τον οίνο ο μεταβατικός κανονισμός της ΚΑΠ. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα αναδιάρθρωσης επιδοτεί με ποσά τους αμπελουργούς που ξεκινούν από τα 1.020 ευρώ το στρέμμα και φτάνουν στις περιπτώσεις των ορεινών περιοχών τα 1.450 ευρώ το στρέμμα για τον σκοπό εκρίζωσης και αναφύτευσης των οινάμπελων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass