«Μόνο «μπλα, μπλα» από την κυβέρνηση για τα Ιστορικά Δικαιώματα των αγροτών»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 15:30

«Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα Ιστορικά Δικαιώματα και την εσωτερική σύγκλιση αποτελεί αξιοθαύμαστο κατόρθωμα παραμόρφωσης της πραγματικότητας, που μόνο μία «άριστη» πένα θα μπορούσε να πετύχει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επισημαίνοντας ότι: « Και κάπως έτσι, με αυτήν την κυβέρνηση οι λέξεις έχουν πια χάσει κάθε σημασία.

Προτείνω στο εξής οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης να λένε μόνο «μπλα, μπλα, μπλα» και όλοι θα καταλαβαίνουμε τι εννοούν: «Τι καλά που τα κάνουμε όλα, για όλα τα κακά φταίνε οι προηγούμενοι, ακόμη και για όσα δεν έχουμε κάνει ακόμη». Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατηρούν τις αδικίες απέναντι στους νέους αγρότες αναφορικά με τα δικαιώματα, που οι ίδιοι επέβαλλαν το 2014, μόνο που τώρα τις βαφτίζουν «ουσιαστικότερη στήριξη των νέων» και «δικαιότερη κατανομή δικαιωμάτων μεταξύ των παλαιότερων και της νέας γενιάς», ενώ δεν διστάζουν να πάνε κι ένα βήμα παραπέρα αποκαλώντας την απραξία και την κωλυσιεργία τους ως «τομές και μεταρρυθμίσεις». Βέβαια, ήθελαν διακαώς να ολοκληρώσουν «τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων, άμεσα, γρήγορα, ουσιαστικά, προς όφελος της νέας γενιάς των αγροτών μας», αλλά δεν πρόφτασαν γιατί υπήρχε «το ασφυκτικό περιθώριο υποβολής των προτάσεών μας μέχρι τις 19/02, και η ανάγκη πρότερης προεργασίας». Αλήθεια; Πότε δηλαδή ανακάλυψαν ότι η χώρα έπρεπε να υποβάλει την πρόταση έως τις 19/02; Τι ενέργειες είχε κάνει ο μέχρι πρότινος υπουργός, κ. Μ. Βορίδης, για το θέμα αυτό; Που στις αρχές Οκτώβρη δήλωνε ότι ο κύκλος των Ιστορικών Δικαιωμάτων πρέπει να κλείσει; Υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους πραγματικούς παραγωγούς ώστε να συνεχίσουν να παράγουν; Υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα; Μήπως είναι λίγο ταραγμένοι εκεί στην κυβέρνηση και σπρώχνουν κάτω από το χαλάκι ό,τι δεν «προλαβαίνουν» να συμμαζέψουν για τα βρει η επόμενη κυβέρνηση; Ευχαρίστως θα συμμαζέψουμε τον χαμό που θα αφήσει το καταστροφικό πέρασμά τους και σε αυτόν τον τομέα. Διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα δώσουμε λύση στο ζήτημα αυτό που τόσο τους έχει ταλαιπωρήσει, με μία δικαιότερη ανακατανομή των άμεσων ενισχύσεων και με την ταυτόχρονη διασφάλιση της βιωσιμότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass