Κόκκαλης καλεί Λιβανό για τη συνδεδεμένη

«ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 16:30

Άμεση παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα της απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους βαμβακοπαραγωγούς της επαρχίας Φαρσάλων.


Σε επιστολή του προς τον κ. Λιβανό, ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «τον περασμένο Σεπτέμβριο η επαρχία Φαρσάλων χτυπήθηκε από τη φονική κακοκαιρία που έλαβε την κωδική ονομασία «Ιανός». Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως είχαμε προειδοποιήσει από τότε στην αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση πολλών εν εξελίξει καλλιεργειών. Δυστυχώς, η βαμβακοκαλλιέργεια ήταν μία εξ’ αυτών. Πρόκειται για μία παραδοσιακή και δυναμική καλλιέργεια στην περιοχή, που όμως φέτος σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στρεμματικής απόδοσης.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, είναι οι αγρότες να μη μπορούν να φθάσουν το «πλαφόν» των 265 κιλών ανά στρέμμα, για να εισπράξουν το μέρος της κοινοτικής επιδότησης που είναι συνδεδεμένο με την παραγωγή. Κατόπιν των παραπάνω, σας ζητώ να τροποποιήσετε άμεσα τη σχετική υπουργική απόφαση ώστε να μπορέσουν να λάβουν και οι πληγέντες Φαρσαλινοί βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη, στην πεπατημένη πρότερης απόφασης που είχα λάβει ως τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περιοχές στον Έβρο, τον Απρίλιο του 2019».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass