«Ψίχουλα στους αμυγδαλοπαραγωγούς»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ: ΜΕΤΡΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΕΤΩΝ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ 80ΑΡΙ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 16:45

Περιοδεία σε πληγέντες αμυγδαλώνες στην περιοχή του Συκουρίου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την καταστροφή που υπέστησαν στα τέλη του περασμένου μήνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με παραγωγούς, εισπράττοντας το κλίμα απόγνωσης, καθώς πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βλέπουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα να καταστρέφουν την παραγωγή τους.


Σε δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής: «Οι αμυγδαλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών βλέπουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά -τέταρτη σε πέντε χρόνια- το βιος τους να καταστρέφεται. Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στην 25η Μαρτίου, δυστυχώς επέφεραν σοβαρές και ανεπανόρθωτες ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες, κυρίως σε δενδρώδεις. Το αμύγδαλο της περιοχής, ένα προϊόν με ισχυρό όνομα στις αγορές, χτυπήθηκε και πάλι και μάλιστα σε μία συγκυρία εξαιρετικά δυσμενή λόγω και της πανδημικής ύφεσης.
Είναι η ώρα η Κυβέρνηση να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες για την αποζημίωση αυτών των ανθρώπων και να μην κρύβεται πίσω από το παρωχημένο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει επίσης να συνυπολογίσει πως πρόκειται για μία ιδιάζουσα κατάσταση σωρευμένων ζημιών πολλών ετών, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως κανονική συνθήκη. Τα 80 ευρώ που εισέπραξαν πέρυσι οι πληγέντες, ήταν «ψίχουλα» μπροστά στο ολοένα και αυξανόμενο κόστος παραγωγής και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις που τρέχουν, όπως η φορολογία, τα δάνεια και η ΔΕΗ.
Άμεσα να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις και να δοθούν στους πληγέντες όσα πρέπει για να ορθοποδήσουν και να προγραμματίσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Πρέπει όμως χθες, όπως συνηθίζω να λέω, να δούμε μαζί με τον ΕΛΓΑ και τα μέτρα αντιπαγετικής προστασίας, καθώς και το μείζον ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού ασφάλισης, το οποίο με ικανοποίηση είδα επιτέλους να βάζει στην ατζέντα του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός, κατά την προχθεσινή συζήτηση που είχαμε στη Βουλή.
Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς αναλαμβάνοντας όποια πρωτοβουλία ή δράση χρειαστεί».
Να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Κόκκαλης αργά το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Δήμου Τεμπών για το ζήτημα των καταστροφών από τον παγετό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass