Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 13:10

Όπως προέβλεπε η από 22-3-2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατέθεσε με τη λήξη της προθεσμίας πλήρη φάκελο για την παράταση της πιστοποίησης του Φορέα Συντονισμού για το έτος 2021.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φορέα «με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, προχωρήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών και τους ελέγχους λειτουργίας συνολικά του συστήματος υποδοχής και επεξεργασίας των δηλώσεων λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη αύξηση του φόρτου αφενός λόγω της πιστοποίησης και νέων ΚΥΔ και αφετέρου λόγω του συμπιεσμένου χρόνου εκτέλεσης του έργου.
Σε επιστολή προς τον υπουργό ΑΑ&Τ κ. Λιβανό και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Φορέα Συντονισμού να υποδεχθεί το σύνολο των δηλώσεων στις υποδομές του, με τη διαβεβαίωση ότι η τεχνική επάρκεια και τεχνογνωσία μας εγγυάται και για τη φετινή χρονιά την απρόσκοπτη υποδοχή και επεξεργασία των δηλώσεων των 650.000 αγροτών, όπως αυτό συνέβη όλη την επταετία στην οποία η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.
Κατά συνέπεια, αναμένουμε την εντολή του ΟΠΕΚΕΠΕ για την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης του λογισμικού της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2021, διαβεβαιώνοντας από την πλευρά μας ότι η έναρξη συλλογής των δηλώσεων τη 15η Απριλίου, όπως την προσδιόρισε ο Υπουργός, είναι απολύτως εφικτή».