Αποζημίωση των αγροτών στο 100%

Ζητά ο Θ. Αμάρι Σάμερ στον Δήμο Τυρνάβου για τον παγετό

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 16:00

Aναγκαία θεωρεί την εξεύρεση λύσης για την αντιπαγετική προστασία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» στον Δήμο Τυρνάβου Θανάσης Αμάρι Σάμερ και με δήλωσή του ζητά από το κράτος να αποζημιώσει στο 100% τις παραγωγές των αγροτών του Δήμου.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του: «Μετά τον σεισμό που έπληξε κυρίως την περιοχή του Δαμασίου προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές, εδώ και δύο ημέρες (ξημερώματα Παρασκευής και Σαββάτου), έπληξε και ο παγετός τον Δήμο Τυρνάβου καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των αγροτών.


Μετά από μία πρώτη εκτίμηση, οι αγρότες μιλάνε ήδη για ολική καταστροφή των αγροτικών προϊόντων τους. Οι επιπτώσεις στην περιοχή μας λόγω του ιού Covid-19, αλλά και λόγω του πρόσφατου σεισμού, είναι εμφανείς. Αν σε αυτές προστεθούν και οι συνέπειες από τον παγετό κάνουν το μέλλον δυσοίωνο.
Οι οικονομία στον Δήμο μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Πόσο μάλλον όταν αυτή στο σύνολό της στηρίζεται κυρίως στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας.
Ζητάμε από το κράτος να αποζημιώσει στο 100% τις παραγωγές των αγροτών του Δήμου μας. Να επισπεύσει τις διαδικασίες τόσο της εκτίμησης των ζημιών όσο και της καταβολής των αποζημιώσεων με «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» για τον Δήμο μας καθόσον έχει κηρυχθεί σεισμόπληκτος.
Τώρα, πέρα από κάθε άλλη φορά κρίνονται αναγκαίες οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ ώστε οι διαδικασίες των εκτιμήσεων των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις. Και επιτέλους, είναι αναγκαία η εξεύρεση λύσης όσον αφορά την αντιπαγετική προστασία, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Η δημοτική παράταξη Δ. Τυρνάβου «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» θα πιέσει κάθε αρμόδιο φορέα προς την κατεύθυνση αυτή» καταλήγει ο κ. Αμάρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass