Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Μας είχατε υποσχεθεί, αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:30

Στο θέμα της αποκατάστασης της εξισωτικής αποζημίωσης, αναφέρεται η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή «η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Όπως θυμόσαστε, σε σύσκεψη υπό την Προεδρία σας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, παρουσία του τότε γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, του τομεάρχη Γεωργίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και του γραμματέα Αγροτικού κ. Κώστα Τσιάρα, είχατε υποσχεθεί την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης που περιέκοψε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

Πράγματι, ως κυβέρνηση τα δύο προηγούμενα τιμήσατε τη δέσμευσή σας. Και όταν πέρυσι ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης τη λησμόνησε, έσπευσε να σας το θυμίσει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χαρακόπουλος για να πληρωθεί με εντολή σας η τρίτη δόση της εξισωτικής.

Δυστυχώς φέτος, ο κτηνοτροφικός κόσμος είναι ανάστατος μετά την πληρωμή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το συνολικό ποσό της πρώτης πληρωμής που δίνεται για την εξισωτική του 2013 ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60,5 εκατ. € ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο, τα χρήματα αυτά είναι σημαντικά λιγότερα από τα 160 εκατομμύρια ευρώ που δινόταν για την εξισωτική στους κτηνοτρόφους κάθε έτος, τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επίσης, λόγω προβλημάτων στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, σημαντικό μέρος των χρημάτων που δικαιούνται οι συνάδελφοί μας κτηνοτρόφοι δεν έφτασαν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες.

Θεωρούμε αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μην υλοποιεί τη δέσμευσή σας για πληρωμή όλου του ποσού που προορίζεται για την εξισωτική αποζημίωση (160 εκατομμύρια ευρώ).

Κύριε πρωθυπουργέ, οι κτηνοτρόφοι σας εμπιστεύθηκαν. Μην τους διαψεύσετε! Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να δοθεί το σύνολο των χρημάτων που δικαιωματικά ανήκουν στον κτηνοτροφικό κόσμο και να λυθούν τα προβλήματα με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass