ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ούτε ένα ροδάκινο δεν «επέστρεψε» από τη Ρωσία στον Ν. Λάρισας

* Ένα φορτηγό με ροδάκινα που έφυγε από τον Ν. Λάρισας προ 15 ημερών παρέδωσε κανονικά το προϊόν

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:31

Ανεπηρέαστος από το εμπάργκο της Ρωσίας όσον αφορά τις εξαγωγές ροδάκινων φαίνεται ότι είναι για την ώρα ο νομός Λάρισας.

Αντίθετα με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, τα επίσημα στοιχεία (από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής -ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας) δείχνουν ότι μέχρι τώρα από τον Ν. Λάρισας έχει σταλεί στη Ρωσία μόνο ένα φορτηγό με ροδάκινα (γύρω στους 25 τόνους) και μάλιστα εδώ και δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν να ενεργοποιηθεί το εμπάργκο (η ποσότητα παρελήφθη κανονικά από τους Ρώσους).

Στοιχεία για άλλη εξαγωγική προσπάθεια, ανεξάρτητα αν ευοδώθηκε ή αν προσέκρουσε στο εμπάργκο, δεν προέκυψαν ως χθες παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να ενεργοποιηθεί ακόμη και ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός για να τα αναζητήσει με βάση το κλίμα για «μεγάλη οικονομική ζημιά» που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα (και) στον Ν. Λάρισας.

Από την επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο περιφερειάρχης με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, εξαγωγικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς δεν προέκυψαν στοιχεία για εξαγωγές ροδάκινων προς τη Ρωσία που να εμποδίστηκαν από το εμπάργκο. Ούτε στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προσκομιστεί τέτοια στοιχεία εκτός, όπως προαναφέρθηκε, από το ένα φορτηγό, το οποίο όμως παρέδωσε κανονικά το φορτίο του.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουν γίνει μεμονωμένες εξαγωγές ή ροδάκινα από τον Ν. Λάρισας να έχουν προωθηθεί για εξαγωγή στη Ρωσία μέσω επιχειρήσεων από άλλους νομούς. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κ. Αγοραστός καλεί μέσω της «Ε» «όλους εκείνους, επιχειρηματίες και συνεταιριστές, που πιθανόν έχουν συμβόλαια εξαγωγής ροδάκινων στη Ρωσία, να το δηλώσουν αμέσως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου με τη σειρά της να ενημερώσει τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για να ζητήσουν αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν χθες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αναμενόμενη παραγωγή ροδάκινων στον Ν. Λάρισας ανέρχεται στις 2.000 τόνους, εκ των οποίων δεν έχουν συγκομιστεί οι 320 τον. Από τη συγκομισθείσα ποσότητα, παραμένουν στα ψυγεία 185 τον. πρώτης ύλης και 75 τον. συσκευασμένου προϊόντος.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass