Αποζημιώσεις και κορονοενισχύσεις

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2021 19:20

*Στα 560 εκατ. ευρώ υπολογίζονται για φέτος οι πάσης φύσεως αποζημιώσεις για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από τον παγετό της άνοιξης, τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα υπόλοιπα καιρικά φαινόμενα, όπως αναφέρει o πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας

Λυκουρέντζος. Έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εξοφληθεί οι παραγωγοί για τις ζημιές από τον παγετό που υπολογίζεται να ανέλθουν τελικά κοντά στα 250 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή των αποζημιώσεων για ζημιές από παγετούς θα γίνεται σταδιακά. Ήδη έχουν μεταφερθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ τα πρώτα 60 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό τα πρώτα 36,5 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η καταβολή της επόμενης δόσης περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή θα αφορά δενδρώδεις καλλιέργειες και πιθανόν αμπέλια. Yπενθυμίζεται ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν οι όψιμες ποικιλίες κερασιών στις ορεινές περιοχές, για τις οποίες θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος για πληρωμή αποζημιώσεων στην Κομισιόν. Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία της Αθήνας, διεκπεραιώνονται άμεσα, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα και διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων. Όταν συγκεντρωθεί αρκετός αριθμός πορισμάτων θα κλείσει το σύστημα για λίγες ημέρες και στη συνέχεια θα γίνει η πληρωμή του δεύτερου πακέτου που αναμένεται μέσα του Σεπτεμβρίου.
* Πιστώθηκαν την Πέμπτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 19 εκατ. ευρώ, στους λογαριασμούς των παραγωγών υπαίθριου καρπουζιού, καλοκαιρινής φθινοπωρινής πατάτας, ντομάτας θερμοκηπιακής καλλιέργειας (πλην Περιφέρειας Κρήτης), αγγουριού θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην επικράτεια (πλην Περιφέρειας Κρήτης), καθώς και των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη βουβαλοτροφία τα ποσά με τα οποία αποζημιώνονται για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αναλυτικά τα ποσά που πιστώθηκαν: 5.300.317,340 ευρώ για υπαίθριο καρπούζι, mini και obla, 10.394.602,112 ευρώ για καλοκαιρινή, φθινοπωρινή πατάτα, 551.457,902 ευρώ για τομάτα θερμ. καλλιέργειας στην επικράτεια, πλην της Περ. Κρήτης, 403.826,694 ευρώ για αγγούρι θερμ. καλλιέργειας στην Επικράτεια, πλην της Περ. Κρήτης, 607.385,130 ευρώ για Βουβαλοτροφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass