«Σημειωτόν» στην εξοικονόμηση νερού

Μελετητές: Λίγα τα λεφτά, πολλές οι απαιτήσεις του προγράμματος

Δημοσίευση: 01 Νοε 2021 19:43

Μικρή χαρακτηρίζεται η προσέλευση των θεσσαλών παραγωγών στην πρόσκληση που απηύθυνε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συμμετοχή τους στα Σχέδια Βελτίωσης, Δράση 4.1.2: «Υλοποίηση

Επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του ΠΑΑ 2014-2020.
Όπως είναι γνωστό, η περίοδος υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2021. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στη συνέχεια κατατίθεται ο φάκελος εις διπλούν στη οικεία ΔΑΟ. Ωστόσο, σύμφωνα με Λαρισαίους μελετητές που ασχολούνται με τη Δράση «ο φόρτος εργασίας που απαιτείται για την κατάρτιση του φακέλου και το μικρό μπάτζετ του προγράμματος, αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος του παραγωγού που θα επιχορηγηθεί είναι τα 20.000 ευρώ. Κυρίως η επένδυση που επιδιώκουν οι γεωργοί είναι η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού με στόχο την εξοικονόμηση ύδατος (αρδευτικά συστήματα στάγδην και μικροκαταιονοσμού, δηλαδή …λάστιχα.
Όπως σημειώνουν οι μελετητές στην «ΥΧ» «ιδιαίτερα η υποχρέωση για τη σύνταξη της μελέτης περί εξοικονόμησης ύδατος είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα (1.500 ευρώ). Θα μπορούσε να έχει απαλειφθεί η υποχρέωση αυτή, διότι δεν προσφέρει κάτι» δηλώνουν χαρακτηριστικά. Οι μελετητές στην παρούσα φάση ασχολούνται κυρίως με την επικείμενη δράση των Σχεδίων Βελτίωσης, το νέο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, αλλά και με την αίτηση πληρωμής αυτών που συμμετείχαν το 2016 και τώρα που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, αναμένουν την τελευταία δόση πληρωμής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass