Πληρωμές ΕΛΓΑ 3 και 23 Δεκεμβρίου, εφόσον όμως υπάρχουν πορίσματα

ΣΕ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 15:30

Σε δύο μεγάλες πληρωμές αποζημιώσεων θα προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ στις 3 και 23 Δεκεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στη συνάντηση που είχε με αχλαδοπαραγωγούς του Τυρνάβου, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.


Οι ανησυχίες των αχλαδοπαραγωγών για τις αποζημιώσεις στις καλλιέργειές τους από τους αλλεπάλληλους παγετούς της περασμένης άνοιξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του επικεφαλής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων και του Θεσσαλού πολιτικού με τα προεδρεία των Αγροτικών Συνεταιρισμών από τα Πλατανούλια Τυρνάβου.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και επισήμανε τη σημασία που έχει για τους αγρότες να λάβουν αποζημιώσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση για τις απαντήσεις που αναμένονται από τα ευρωπαϊκά όργανα σχετικά με την κάλυψη των καλλιεργειών που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο την περίοδο των παγετών, όπως τα βιομηχανικά αχλάδια.
Όπως τονίστηκε από την πλευρά των παραγωγών, οι ζημιές από τους διαδοχικούς παγετούς της άνοιξης έπληξαν σημαντικά την παραγωγή τόσο των επιτραπέζιων, όσο και των βιομηχανικών αχλαδιών, τα οποία αποτελούν και τις κύριες καλλιέργειές τους. Η έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων είναι καίριας σημασίας για την επιβίωσή τους και επειδή, μέχρι στιγμής, δεν έχουν λάβει προκαταβολή, αλλά ούτε γνωρίζουν κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα, ζήτησαν επίσπευση των όποιων ενεργειών απαιτούνται προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναγνώρισε την αναγκαιότητα για κάλυψη των ζημιών και τόνισε ότι, δεδομένης της έκτασης και της έντασης των ζημιών φέτος, η πολιτεία έλαβε γρήγορες και γενναίες πρωτοβουλίες για προκαταβολές και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες. Υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις πρωτόγνωρης έκτασης ζημιές μετά και την αναδρομική καταβολή της κρατικής εισφοράς στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εκκρεμούσε την τελευταία δεκαετία. Όπως ανακοίνωσε, θα υπάρξουν δύο μεγάλες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια στις 3 και μια 23 Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση, όμως, της ύπαρξης των πορισμάτων στο πληροφοριακό σύστημα -διαδικασία που γίνεται από τα υποκαταστήματα και καταλήγει σε πληρωμή μετά τον έλεγχο από την κεντρική υπηρεσία. Τόνισε, μάλιστα, ότι αν δεν υπάρχει εκκρεμότητα με τα πορίσματα θα υπάρξουν και εξοφλήσεις! Τέλος σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε ενέργεια προκειμένου να πληρωθούν έγκαιρα αποζημιώσεις και για τις καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά από τον παγετό στο προανθικό στάδιο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τον Α.Σ. Πλατανουλίων, ο πρόεδρος κ. Θανάσης Κατσής, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ζαμπόγιας και το μέλος κ. Γιώργος Ματράκης, ενώ από τον Α.Σ. «Φρουτοπηγή», ο πρόεδρος κ. Κώστας Μαλάκος, ο αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Μαλάκος και το μέλος κ. Γιάννης Σιούλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass