Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AGRONUTS: Πιστοποίηση για την καλλιέργεια αμυγδάλου

Κ. ΛΑΝΑΡΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2021 16:17

H εταιρεία AGRONUTS A.E. της οικογένειας Λανάρα, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και στο χονδρικό εμπόριο ελληνικών ξηρών καρπών, έχοντας πάντα ως γνώμονα την καλύτερη ιχνηλάτηση των προϊόντων και την εξασφάλιση της ποιότητας, προχώρησε στην πιστοποίηση κατά το πρότυπο IFA GLOBALG.A.P. στην καλλιέργεια αμυγδάλου. Η εφαρμογή συστήματος Ολοκληρωμένης Διασφάλισης Φάρμας (ΙFA), σύμφωνα με τις απαίτησες του παγκοσμίως αποδεκτού από την αγορά προτύπου Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GAP) σε παραγωγούς αμυγδάλου του νομού Λάρισας, έχει ως κύριους στόχους την αειφόρο διαχείριση της καλλιέργειας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των διεργασιών παραγωγής στο περιβάλλον, την παραγωγή ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος, καθώς και την ιχνηλάτηση του παραγόμενου προϊόντος έως το αγροτεμάχιο.


Σύμφωνα με τον Κώστα Λανάρα «σκοπός της εταιρείας είναι η ανταπόκριση στις αυξανόμενες απατήσεις των καταναλωτών σχετικά με τη μέθοδο παραγωγής και την ταυτότητα των τροφίμων στο ράφι του λιανεμπορίου. Με σεβασμό πάντα προς τον τελικό καταναλωτή, αλλά και τον παραγωγό, βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες και τα συστήματά ελέγχου. Οι πρώτες ύλες στα στάδια της παραλαβής ελέγχονται δειγματοληπτικά ανά παρτίδα παραλαβής και γίνεται η ανάλογη σήμανση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των παρτίδων ακόμη και όταν φτάσουν στον τελικό καταναλωτή. Επιπλέον, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις».
Την τεχνική υποστήριξη του συστήματος έχει αναλάβει η ομάδα της AGRONOMIA.
ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Να σημειωθεί ότι μέσω της Agronuts πιστοποιήθηκε και η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών του Συνεταιρισμού Ένωση Ελασσόνας, η οποία συνεργάζεται χρόνια με την εταιρεία. Σύμφωνα με τον γεωπόνο του Οργανισμού Στ. Νάνο «η πολύχρονη και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε με την Agronuts αποδίδει καρπούς. Εξασφαλίσαμε την πολυπόθητη πιστοποίηση GLOBALG.A.P. κι έτσι δυναμικά θα συνεχίσουμε. Ευελπιστούμε σε επέκταση της συνεργασίας με την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα».
ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η εταιρεία Agronuts Α.Ε. είναι μια δυναμική επιχείρηση με μακροχρόνια ενασχόληση στην επεξεργασία και χονδρικό εμπόριο ελληνικών ξηρών καρπών. Η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της οικογένειας Λανάρα στον χώρο, η οποία έρχεται δεκαετίες πίσω, καθώς και τη γεωγραφική της θέση (εγκατάσταση σε περιοχή με μεγάλη παραγωγή αμυγδάλου), προχώρησε κατά τα τελευταία έτη με πολύ σημαντικά βήματα προόδου, εφαρμόζοντας το πρότυπο της συμβολαιακής καλλιέργειας και δημιουργώντας πιστοποιημένη ομάδα παραγωγών αμυγδαλών με μόνιμη συνεργασία. Η επιχείρηση με έδρα το Συκούριο, διαθέτει ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμένο πλήρως αυτοματοποιημένο, τελευταίας τεχνολογίας.
Μπορεί η πιστοποίηση στα πρότυπα του GLOBALG.A.P. να είναι η πλέον αποδεκτή στη διεθνή αγορά, ωστόσο η Agronuts όλα τα χρόνια επενδύει στην πιστοποίηση των ξηρών καρπών. Έτσι, από το έτος 2005 ανέπτυξε και εφαρμόζει συστήματα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα BRC, IFS, ISO 22000, ISO 9001 και EUROP G.A.P., είναι μέλος της παγκόσμιας ένωσης ξηρών καρπών INC και κατέχει πληθώρα διακρίσεων ποιότητας για τα προϊόντα της με πιο πρόσφατη το βραβείο ανώτατης ποιότητας, SUPERIOR TASTE AWARD 2021 του INTERNATIONAL TASTE INSTITUDE για το προϊόν «φυσική αμυγδαλόψιχα Φυρανιάς».