×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/303646

Με ηλεκτρονικά μισθωτήρια ΟΣΔΕ και Ε9

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 19:05

Οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) έτους 2022 υποχρεούνται να δηλώνουν το σύνολο της εκμετάλλευσής τους, όπως αποτυπώνεται στην περιουσιακή δήλωση στοιχείων ακίνητων Ε9 σε περίπτωση ιδιόκτητων αγροτεμαχίων και στη

Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μέσω εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε. ανεξαρτήτως ποσού μισθώματος και από μηδενικό ποσό μίσθωσης, σύμφωνα με το χρονικό διάστημα μίσθωσης που προβλέπεται στο άρθρο 634 του Αστικού Κώδικα, σε περίπτωση μισθωμένων αγροτεμαχίων (ηλεκτρονικό μισθωτήριο). Επισημαίνεται επίσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα γίνονται δεκτά μόνο τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια μέσω της εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε. και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ακόμη σε ισχύ χειρόγραφα ενοικιαστήρια θα πρέπει να μετατραπούν σε ηλεκτρονικά, και η έκταση αγροτεμαχίου ανά ΑΤΑΚ στην ΕΑΕ 2022 πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση με την έκταση που δηλώνεται στην περιουσιακή κατάσταση (Ε9). Η τυχόν απόκλιση της έκτασης θα πρέπει να οφείλεται στην ύπαρξη μη επιλέξιμων στοιχείων και πρέπει να δηλώνεται αντίστοιχα με τον κωδικό ΚΟΚ99. Η μη δήλωση του συνόλου της έκτασης που κατέχει ένας γεωργός επισύρει κυρώσεις/μειώσεις από τη χορήγηση των ενισχύσεων.
Εκτός επιδοτήσεων τα αγροτεμάχια που στο Κτηματολόγιο εμφανίζονται ως δημόσια
Στο μεταξύ μειώσεις αναμένεται να σημειωθούν στην πληρωμή δεύτερης δόσης τσεκ, λόγω Κτηματολογίου, μετά τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό «ενόψει του νεότερου διασταυρωτικού που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο 2021 για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης έτους υποβολής αιτήσεων 2021, θα πραγματοποιηθούν γεωχωρικοί διασταυρούμενοι έλεγχοι με τη βάση της ανάρτησης του Κτηματολογίου (Νοέμβριος 2021) και τη βάση του λειτουργούντος Κτηματολογίου (Οκτώβριος 2021), στις εγγραφές των οποίων καταγράφονται ως κύριοι διάφοροι Φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. Αγροτεμάχια που εμπίπτουν εντός περιοχών ανάρτησης ή λειτουργούντος Κτηματολογίου, όπου οι εγγραφές εμφανίζουν ως κύριο το Ελληνικό Δημόσιο και εντός αυτών βρίσκονται αγροτεμάχια ΕΑΕ που έχουν δηλωθεί ως ιδιόκτητα/μισθωμένα από φυσικά πρόσωπα, θα μηδενιστούν και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες μειώσεις/κυρώσεις.

Gallery άρθρου

{gallery}303646{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass