Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 18:31

Στις 21-22 Δεκεμβρίου η εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης
Στις 21-22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανέφερε στον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Αθανάσιο Λιούπη, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μελάς. Σχετικά με τα

ζητήματα που προέκυψαν από τη διασταύρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, του ΑΤΑΚ, της επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επισήμανε πως οι ιδιοκτήτες χορτολιβαδικών εκτάσεων που έλαβαν την προκαταβολή θα πληρωθούν και τη δεύτερη δόση, ενόψει του νεότερου διασταυρωτικού ελέγχου, που θα λάβει χώρα μέσα στον Δεκέμβριο και θα αφορά και γεωχωρικούς ελέγχους με τη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου για την επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων.

*Εισήγηση παράτασης για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
Μέχρι αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το μεσημέρι θα μπορούν να οριστικοποιούνται αιτήσεις ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, με τη μονάδα Επενδύσεων της ΕΥΕ ΠΑΑ να έχει προτείνει ήδη παράταση της προθεσμίας, η οποία πρέπει όμως να εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η προθεσμία, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα θα μετακινηθεί κατά τουλάχιστον 10 ημέρες, λόγω αργοπορίας στο άνοιγμα του συστήματος για οριστικοποίηση των αιτήσεων. Μέχρι στιγμής στο σύστημα των αιτήσεων φαίνονται 17.307 φάκελοι, εκ των οποίων μόλις οι 1.552 έχουν οριστικοποιηθεί. Παράταση των αιτήσεων και μάλιστα για έναν μήνα υπενθυμίζεται ότι έχει ζητήσει το ΓΕΩΤΕΕ.

*Πληρώθηκαν οι αυτόχθονες φυλές, ενστάσεις μέχρι 17 Δεκεμβρίου
Ολοκληρώθηκε προ ημερών η καταβολή της ενίσχυσης προκαταβολής του 65% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους παραγωγούς 1ης και 2ης πρόσκλησης του έτους εφαρμογής 2021 της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020. Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 4.949.009 ευρώ, αφορά 880 δικαιούχους πανελλαδικά και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών. Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στη διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου. Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη μηχανογραφική βάση, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται από το Π.Σ. οι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

*Κόβεται το πριμ της Απονιτροποίησης στην επόμενη περίοδο της ΚΑΠ
Χωρίς το πρόγραμμα των νιτρικών θα τρέξει η νέα προγραμματική περίοδος της ΚΑΠ 2023-27, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της 10ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, οπότε η προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα θα είναι η τελευταία ευκαιρία ένταξης στο μέτρο της Απονιτροποίησης. Αναφορικά τώρα με τη μοριοδότηση του προγράμματος που θα προκηρυχθεί για την τρέχουσα μεταβατική περίοδο, διατηρείται η πρόθεση να διευρυνθεί ο αριθμός των υποψήφιων δικαιούχων σε αυτήν τη 2η και τελευταία πρόσκληση.

*Εως 15 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής
Παρατείνεται έως τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, η περίοδος υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής, η οποία έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Διαφαίνεται ότι το 2021, υπάρχει αυξημένος αριθμός υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής και μάλιστα για μεγαλύτερες ποσότητες σταφυλιών, μακράν των προηγουμένων ετών, παρά το γεγονός ότι η φετινή παραγωγή σταφυλιών έχει εκτιμηθεί ότι είναι μειωμένη κατά 25,09%. Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής του ΥΠΑΑΤ, παραμένει «ανοιχτό», προκειμένου οι αμπελουργοί που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις Δηλώσεις Συγκομιδής τους να το πράξουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass