Διαβούλευση για διημερούς αποσταγματοποιούς

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 15:32

Σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας της Ε.Ε. για την εναρμόνιση των διαρθρώσεων των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλλονται στην αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά. Ο υπουργός

Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι η δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε από τις 30 Δεκεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Iανουαρίου 2022. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται το καθεστώς των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών. Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, επιχειρείται η οριστική κατοχύρωση του καθεστώτος των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών (παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων) στο εθνικό δίκαιο, δυνάμει της παρέκκλισης που δόθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προαναφερόμενης Οδηγίας για την εφαρμογή μειωμένου κατά 85% συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο προϊόν απόσταξης των διήμερων αποσταγματοποιών με ανώτατη ποσότητα τα 500 λίτρα άνυδρα καθαρής αλκοόλης. Σημειώνεται ότι όσον αφορά το προϊόν των διήμερων αποσταγματοποιών τροποποιείται η φορολογική βάση επιβολής του ΕΦΚ, καθώς ο φόρος επιβάλλεται πλέον, όπως σε όλα τα αλκοολούχα ποτά πλην του κρασιού και της μπύρας, ανά λίτρο άνυδρο και όχι ανά κιλό, προβλέποντας για τον λόγο αυτόν ελαφρώς υψηλότερο συντελεστή ΕΦΚ σε σχέση με τον ισχύοντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass