Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οικολογική ταφόπλακα τα έργα Αχελώου»

Υποστηρίζει το Πράσινο Κίνημα και καλεί σε εγκατάλειψή τους

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2022 18:34

«Με fast track διαδικασίες και χωρίς καμία περιβαλλοντική νομιμοποίηση, η Κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση του κομματικού περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, βάζει οικολογική ταφόπλακα στην περιοχή, προχωρώντας στα έργα εκτροπής του Αχελώου».


Αυτό αναφέρει, με ανακοίνωσή του το Πράσινο Κίνημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας τους συναρμόδιους φορείς να εγκαταλείψουν ένα έργο, που δεν συνάδει με τις προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης από την Κλιματική Αλλαγή. «Ένα έργο, που η κομματική διοίκηση Αγοραστού, για να αποφύγει την 8η απόρριψή του από τη δικαιοσύνη, εκμεταλλεύτηκε τον πόνο και τις καταστροφές που υπέστησαν οι Θεσσαλοί από τις πλημμύρες του 2020.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει 7 φορές στο παρελθόν, τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο. Κάποιες, μάλιστα, από αυτές ήταν από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Επίσης, μία ανάλογη απόφαση, έχει εκδώσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα για την Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή.
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης υποστηρίζει ότι «ο Αχελώος, όπως όλα τα ποτάμια, δεν είναι κάποια κυβικά νερού, είναι μνήμες, πολιτισμός, είναι οι άνθρωποι και τα οικοσυστήματα που γεννιούνται και δημιουργούν στο πλάι του. Δεν έχει το δικαίωμα ο κ. Αγοραστός να υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών», καταλήγει η δήλωσή του.