Υπόγειο δίκτυο άρδευσης για 1.000 στρ. αγροτικής γης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2022 16:20

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και υπόγειου δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο - Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. «Δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής, μέσω της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το εισόδημά τους» δηλώνει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, κατασκευάζουμε 2,5 χιλιόμετρα υπόγειο δίκτυο, καλύπτοντας τις αρδευτικές ανάγκες 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο Στόμιο. Είναι ένα από τα 22 συνολικά έργα νερού, προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε, παντού στη Θεσσαλία, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, που αποτελούν δύναμη ζωής στην ύπαιθρο» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο - Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς», αφορά στην κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας. Το έργο χωροθετείται ολόκληρο στην Τοπική Κοινότητας Στομίου του Δήμου Αγιάς και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία: Αντλιοστασίου για την απόληψη επιφανειακών νερών από την παλαιά κοίτη του Πηνειού Ποταμού και, δικτύου υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού από HPDE συνολικού μήκους 2.450 μ. για την άρδευση 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Στομίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass