ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Γιατί μένουν απλήρωτοι βαμβακοπαραγωγοί;

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 15:40

Εξηγήσεις ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για τον αποκλεισμό από την πληρωμή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος χιλιάδων παραγωγών στη Θεσσαλία, οι οποίοι επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.


Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε στο κυβερνητικό στέλεχος ως αναφορά, δημοσίευμα με ανακοίνωση - καταγγελία της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλίας, θα μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί από την ειδική ενίσχυση βάμβακος.
Απλήρωτοι θα μείνουν βαμβακοκαλλιεργητές που επλήγησαν τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουνίου όσο και του Σεπτεμβρίου. Δεδομένης της παραγωγής ποσότητας κατώτερης του προβλεπόμενου ορίου κιλών της Π.Ε. που ανήκουν, αποκλείστηκαν χιλιάδες πληττόμενοι βαμβακοπαραγωγοί από τη λήψη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος του 2021.
Η πολιτική ηγεσία παρέλειψε προκλητικά να μεριμνήσει για τη λήψη πολιτικής απόφασης που να επιλύει το θέμα των υπολειπόμενων κιλών των βαμβακοπαραγωγών και να λάβει υπόψη τη δήλωση των παραγωγών στον ΕΛΓΑ και όχι να αναμένει τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και την έκδοση των πορισμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass