Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης στα Φάρσαλα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2022 16:13
Αγωγοί 15 χλμ. για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης θα γίνουν στα Φάρσαλα Αγωγοί 15 χλμ. για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης θα γίνουν στα Φάρσαλα

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή των υπόγειων αγωγών άρδευσης σε περιοχές αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (βόρειο τμήμα). Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή αγωγών 1 χλμ. στην περιοχή Πολυδάμειο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και οδηγεί στην υπογειοποίηση αγωγών σε μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων σε 18 αρδευτικά αντλιοστάσια (γεωτρήσεις) στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων αγροτικής γης. «Ξεκίνησε ένα έργο ζωής στην περιοχή των Φαρσάλων και ήδη έχουμε ολοκληρώσει στο Πολυδάμειο σε ένα από τα 18 αντλιοστάσια που περιλαμβάνονται στο έργο την υπογειοποίηση αρδευτικών αγωγών σε μήκος 1 χλμ.» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής. Εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν» προσθέτει ο περιφερειάρχης.


ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπογείων αρδευτικών δικτύων για 18 αρδευτικά αντλιοστάσια (γεωτρήσεις) στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (Βόρειος τομέας). Η περιοχή που πρόκειται να αρδευτεί ανήκει διοικητικά στο Δ.Δ. Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων και εντός των διοικητικών ορίων των Τ.Κ. Βασιλή, Άνω Βασιλικά, Πολυδάμειο, Ερέτρεια, Ανωχώριον, Βαμβακού, Λόφου, Κρήνης, Πυργάκια και Δασόλοφου. Πρόκειται για 18 ξεχωριστά και διακριτά δίκτυα άρδευσης, μέσω των οποίων θα αρδευτούν 8.110 στρέμματα γης, στα οποία καλλιεργούνται ως επί το πλείστον βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική. Σε κάθε δίκτυο κατά μήκος του αγωγού προβλέπεται η τοποθέτηση υδροληψιών με υδρόμετρο για τη μέτρηση της παροχής. Οι αγωγοί θα είναι κατασκευασμένοι από HDPE (σκληρό πολυαιθυλένιο) τρίτης γενιάς ονομαστικής πίεσης 16 atm. Το συνολικό μήκος των αγωγών άρδευσης είναι περίπου 14.750 μέτρα. Με την κατασκευή του νέου δικτύου θα εξασφαλιστεί μείωση απώλειας νερού σε σχέση με το επιφανειακό δίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass