Πιστώνεται το πριμ στα ζωικά

Το πρόγραμμα πληρωμών του ΥΠΑΑΤ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 15:22

Για τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου δρομολογούν οι αρμόδιοι την πληρωμή των συνδεδεμένων στα ζωικά, ενώ δεν αποκλείεται στην ίδια πίστωση να περιληφθούν και κάποιες από τις συνδεδεμένες στο φυτικό κεφάλαιο, όπως σπόρων προς σπορά, πορτοκαλιών και ροδάκινων προς

χυμοποίηση και βιομηχανικής ντομάτας, των οποίων οι διαδικασίες είναι ώριμες, κάποιες διορθώσεις της ενιαίας, αλλά και οι πρώτες εκκαθαρίσεις από τα προγράμματα της περσινής χρονιάς. Για τις πληρωμές αναφέρθηκε ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στις αρχές της εβδομάδας από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγούς, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, λέγοντας ότι «ειδικά για τους κτηνοτρόφους, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί ως ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών ένα ποσό συνολικά στη χώρα που θα είναι κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, για να μπορέσουν ακριβώς να καλύψουν μέρος της αύξησης του κόστους παραγωγής και βεβαίως καταβάλλονται προσπάθειες η συνδεδεμένη ενίσχυση που αφορά αυτούς που έχουν ζωικό κεφάλαιο να δοθεί νωρίτερα φέτος, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα».
*Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε αναλυτικό προγραμματισμό των επερχόμενων πληρωμών από τα καθεστώτα της βασικής ενίσχυσης, των συνδεδεμένων και των προγραμμάτων, διά στόματος του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά. Ειδικότερα, ο προγραμματισμός των επόμενων πληρωμών έχει ως εξής:
Τέλος Απριλίου: Υπόλοιπα πληρωμών βασικής, πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης γεωργών νεαρής ηλικίας και πληρωμές για τις παρακάτω συνδεδεμένες: σπόρων προς σπορά, πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, ροδάκινων προς χυμοποίηση, βιομηχανικής ντομάτας.
Τέλος Μαΐου: Υπόλοιπα πληρωμών βασικής, πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης γεωργών νεαρής ηλικίας και πληρωμές για τις παρακάτω συνδεδεμένες: βόειου κρέατος, βοοτρόφων (Μέτρο 1), μεταξοσκωλήκων, πρόβειου και αίγειου κρέατος, αιγοπροβατοτρόφων (Μέτρο 2).
Τέλος Ιουνίου: Υπόλοιπα πληρωμών βασικής, πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης γεωργών νεαρής ηλικίας, συνδεδεμένων και της ειδικής βάμβακος.
Μέχρι 21η Απριλίου: Κομφούζιο, 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση, Νιτρικά, 1η εκκαθάριση-1η πρόσκληση, Κομφούζιο 1η εκκαθάριση - 2η, 3η πρόσκληση, Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση, Εξισωτική, 2η εκκαθάριση.
1η-10η Ιουνίου: 1η Εκκαθάριση στη Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων. 10η-25η Ιουνίου: 1η Εκκαθάριση βιολογικές καλλιέργειες, όλες οι προσκλήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass