Κονδύλια για Ολοκληρωμένη διαχείριση φυτοφαρμάκων

Υπογράφηκε η ένταξη του διατοπικού σχεδίου δράσης

Δημοσίευση: 26 Απρ 2022 15:47

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου υφυπουργού για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Στύλιου και του γενικού γραμματέα

Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η απόφαση ένταξης του διατοπικού σχεδίου δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων» στο υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020.
Το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Ολοκληρωμένη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων» αφορά στην ευαισθητοποίηση των αγροτών και των άλλων χρηστών-εμπλεκόμενων στη διαδικασία χρήσης φυτοφαρμάκων, για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης διάθεσης συσκευασιών και τη διαχείριση και ασφαλή διάθεση των αποβλήτων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Η σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας θα είναι μια βάση ορθολογικής πρακτικής μέσα από την οποία θα προκύψουν σαφή περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.
Τελικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των αγροτών και των άλλων χρηστών-εμπλεκόμενων στη διαδικασία χρήσης φυτοφαρμάκων, ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη, ταφή, καύση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων, με τεράστιο όφελος για τους αγρότες, τους καταναλωτές, το αγροτικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.
Το σχέδιο δράσης έχει προϋπολογισμό 260.000 ευρώ και έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) με 150.000 ευρώ, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας ΑΕ (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.) με 30.000 ευρώ, την Τριχωνίδα Α.Ε. Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ με 35.000 ευρώ και την Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.: 45.000 ευρώ.
Τα έργα συνεργασίας μπορούν να τονώσουν τον καινοτόμο χαρακτήρα των δράσεων τοπικής ανάπτυξης και να συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μέσω της δημιουργίας ικανοτήτων και προσέλκυσης νέων επιχειρηματικών εταίρων, καθώς και της διάχυσης καινοτομίας, τεχνογνωσίας και νέων δεξιοτήτων. Με την υλοποίηση του σχεδίου ικανοποιείται ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας, η προστασία του περιβάλλοντος και μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον (γενικός στρατηγικός στόχος του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014-2020), καθώς και η ανάγκη για εναρμόνιση του παραγωγικού προτύπου με την περιβαλλοντική προστασία και τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass