Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλλιεργητικές - γεωπονικές συμβουλές

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2022 15:49

Για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών ενημερώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου.


Αναλυτικότερα στα αγγούρια θερμοκηπίου κάνει λόγο για την ασθένεια ωίδιο, καθώς από παρατήρηση στην ύπαιθρο διαπιστώθηκε η εμφάνισή του, όπως επίσης και του θρίπα και του αλευρώδη. Για την ντομάτα θερμοκηπίου κάνει λόγο για τον περονόσπορο και συστήνει ψεκασμούς κάλυψης με κατάλληλα επιτρεπόμενα για τον περονόσπορο φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και επανάληψη του ψεκασμού μετά από βροχή. Επίσης στην ίδια καλλιέργεια εντόπισε κλαδοσπόριο, βωτρίτη και αφίδες καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη τους. Για τα υπαίθρια πεπόνια συνεχίζεται η εμφάνιση του θρίπα και προτείνεται ψεκασμός, όπως επίσης και για τις αφίδες. Ακόμη το Κέντρο ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η έξοδος του εντόμου ευρύτομο στη φιστίκια στην περιοχή του Μώλου του νομού Φθιώτιδας και συνιστάται άμεσα έναρξη ψεκασμών μέχρι να ξυλοποιηθεί το περικάρπιο.
Οι παραγωγοί μπορούν να λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα σκευάσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου και του Περιφερειακού Κέντρου του Βόλου.