Αποχαρακτηρίζονται «δασικές» αμπελοκαλλιέργειες

Μετά από παρέμβαση Χρ. Κέλλα, Χρ. Τσιτσιρίγγου στον Γ. Αμυρά

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 18:15

«Με νομοθετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα αποχαρακτηριστούν εκτάσεις εντός αμπελοτεμαχίων ή και ολόκληροι αμπελώνες και λοιπές καλλιέργειες, που έως τώρα χαρακτηρίζονται ως δασικές».
Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, τον αν. γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα και τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, Χρήστο Τσιτσιρίγγο, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο.


Ο Λαρισαίος πολιτικός, μαζί με τον Τυρναβίτη συνεταιριστή, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την αμπελοκαλλιέργεια, θέτοντας στον Υφυπουργό τα προβλήματα που δημιουργεί ο χαρακτηρισμός ως δασικών, εκτάσεων μέσα σε αμπελοτεμάχια ή και ολόκληρων αμπελώνων, σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο Χρήστος Κέλλας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, για τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας και των αμπελοκαλλιεργητών, ιδιαίτερα της επαρχίας Τυρνάβου, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία.
Το αίτημα έγινε δεκτό από τον κ. Αμυρά, τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά, τόσο ο Χρήστος Κέλλας όσο και ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος.
Μετά τη συνάντηση, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ευχαριστώ θερμά, τον φίλο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την ανταπόκριση στο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών του Τυρνάβου, τονίζοντας ότι η συνεργασία μου, τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς του νομού μας, είναι άκρως εποικοδομητική.
Μέσα από διάλογο και συνέργεια, αλλά και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν αγροτικοί σύλλογοι και φορείς στην Κυβέρνησή μας, επιλύουμε προβλήματα που προκύπτουν.
Συνεχίζουμε αμείωτα την προσπάθεια στήριξης δυναμικών καλλιεργειών, όπως αυτή των αμπελιών, επιδιώκοντας και την αύξηση κονδυλίων για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων στον Δήμο Τυρνάβου και τις νέες άδειες φύτευσης από το Εθνικό Απόθεμα. Προχωρούμε, συγχρόνως, στη μείωση της φορολογίας των αγροτών μέσα από τους Συνεταιρισμούς και τη μείωση του κόστους παραγωγής, από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass