Στα 32 λεπτά τα κριθάρια στη Λάρισα

Συνετά βήματα από ΘΕΣγη και Συνεταιρισμό Νίκαιας με την Αmstel * Ανοιχτή τιμή στη Μαγνησία

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2022 15:30

Ξεκίνησαν δειλά-δειλά οι αλωνισμοί στα κριθάρια, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών είναι αισιόδοξες, καθώς προβλέπουν πολύ καλές αποδόσεις.


Στον Νομό Λάρισας τα ξηρικά χωράφια αναμένεται να δώσουν περίπου 400 kg και τα καλά (που προέρχονται από ντομάτα, βαμβάκι) θα δώσουν μέχρι και 600 κιλά. Στον Νομό Μαγνησίας η μέση στρεμματική απόδοση υπολογίζεται στα 350-400 κιλά το στρέμμα. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ανακοίνωσε για τους κτηνοτρόφους-μέλη του, τιμή παραλαβής των κριθαριών στα 30 λεπτά προκαταβολή, ανοιχτή τιμή με πληρωμές δύο φορές την εβδομάδα και εκκαθάριση στις 31 Ιουλίου.
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη ανακοίνωσε ότι «ξεκίνησε η παραλαβή κριθαριού εσοδείας 2022. Η κλειστή τιμή παραγωγού είναι 0,32 ευρώ/κιλό. Οποιαδήποτε μεταβολή της θα ανακοινώνεται μέσω του site: www.thesgi.gr. Δίνεται η δυνατότητα, σε παραγωγούς που το επιθυμούν, να κρατήσουν ανοιχτή τιμή το αργότερο μέχρι 31/12/2022. Πληρωμές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η τιμολόγηση». Ίδια πολιτική ακολουθεί και ο Συνεταιρισμός Νίκαιας, ο οποίος επίσης προχώρα σε συμβολαιακή με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αmstel).
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η τιμή παραλαβής των κριθαριών πάνω στα αλώνια ήταν στα 20 λεπτά, ενώ αμέσως μετά αυξήθηκε στα 22 λεπτά. Η τάση δείχνει ότι οι παραγωγοί δεν βιάζονται να κλείσουν συμφωνίες, ευελπιστώντας ότι η έλλειψη κριθαριού από την αγορά θα αναγκάσει τις εταιρείες και τους εμπόρους να αυξήσουν την προσφερόμενη τιμή. Να σημειωθεί ότι φέτος τα καλλιεργούμενα στρέμματα είναι μειωμένα.
Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά είναι ότι τα στρέμματα θα αυξηθούν, για δύο λόγους. Αφενός λόγω της προβλεπόμενης καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον πιστοποιημένο σπόρο που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί κι αφετέρου της μείωσης της φορολογίας κατά 50% για τους παραγωγούς που εφαρμόζουν Συμβολαιακή Γεωργία, μέσω συνεταιρισμών, καθώς στα κριθάρια η πολιτική αυτή υιοθετείται από τους περισσότερους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass