Αγωνιστική πρόσκληση στους κτηνοτρόφους

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2014 0:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:26

 

Αγωνιστική πρόσκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν άμεσα με αφορμή τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου όπως τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων, την καθυστέρηση και προβλήματα στην καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων και τον καταρροϊκό πυρετό, απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας προς όλους τους κτηνοτρόφους του νομού.

Τα μέλη της Επιτροπής, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Μετροπόλ στη Λάρισα αναφέρθηκαν στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται πολλοί κτηνοτρόφοι και χαρακτήρισαν τον επικείμενο αγώνα ανατροπής κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται ως αγώνα επιβίωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας.   

Ο Βασίλης Κατής ανέφερε ότι «η νέα ΚΑΠ καταρχήν οδηγεί σε αδιέξοδο τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, ενώ απόδειξη της απαξίωσης του κλάδου από κυβερνητικής πλευράς είναι η μηδενική αντίδραση στα προβλήματα που προέκυψαν με τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά στη Μακεδονία. Καμία συντονισμένη κίνηση, καμία πρόληψη με την χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων. Την ίδια στιγμή η τιμή των αντιβιοτικών που χορηγούνταν για την περίσταση εκτοξεύτηκε στα ύψη. Το σύστημα αγωνιά μόνο για την φθηνή πρώτη ύλη, που θα χορηγήσει στις βιομηχανίες και όχι για το πώς θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους».

Επίσης ο κ. Κατής άφησε αιχμές κατά της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του προέδρου του κ. Παλάσκα, ο οποίος σε κάθε του εμφάνιση έχει δίπλα του τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ή στο θέμα των κουρεμένων εξισωτικών αποζημιώσεων δεν άρθρωσε ούτε ένα κατηγορώ κατά της κυβέρνησης. Στο ίδιο αποπροσανατολιστικό κλίμα κινούνται και οι άλλες κινήσεις, όπως ΠΕΚ, ΣΕΚ, κλπ. Ο μόνος δρόμος για τους κτηνοτρόφους είναι η συσπείρωση γύρω από την Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας και η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αποστόλου κάλεσε επίσης τους κτηνοτρόφους να ξεσηκωθούν, αρχής γενομένης με το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Κυριακής στην Τρίπολη. «Είναι θέμα επιβίωσης, θέλουν να μας εξοντώσουν. Δεν μας δίνουν τον ΦΠΑ, μας μειώνουν τις επιδοτήσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις. Τι άλλο να περιμένει κανείς για να βγει στους δρόμους;»

Στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού αναφέρθηκε ο Αριστείδης Γαιτάνης, κατηγορώντας κυβέρνηση και κτηνιατρικές υπηρεσίες για την μη έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των άλλων μελών της Επιτροπής κ.κ. Μιλτιάδη Τάκα, Χρήστου Λίτσα.

                                                                                      Γ. Ρούστας

    

       

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass