ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2022 18:15

«Κλείδωσε» στα 48 λεπτά το σιτάρι

Ζωηρή η ζήτηση για εξαγωγές * «Τσιμπάει» στα 35 λεπτά το κριθάρι
* Mετ΄εμποδίων, λόγω καιρικών συνθηκών, ο αλωνισμός στον θεσσαλικό κάμπο, ενώ από βδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν η σοδειά επηρεάστηκε και πόσο από τις άστατες καιρικές συνθήκες

Τα 48 λεπτά το κιλό φαίνεται να είναι η τιμή των αγοραπωλησιών σήμερα, ενώ η ζήτηση για εξαγωγή παραμείνει ζωηρή. Στην αγορά της Φότζια της Ιταλίας (η οποία λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και για τη χώρα μας) οι συναλλαγές γίνονται με 525 ευρώ τον τόνο στο λιμάνι.
Να σημειωθεί ότι με 48 λεπτά ξεκίνησε να παραλαμβάνει σκληρό σιτάρι ο ΘΕΣγη, εφόσον τηρούνται οι ποιοτικές προδιαγραφές, ο οποίος αναμένοντας αύξηση του τονάζ, προχώρησε σε ενοικίαση νέων αποθηκευτικών χώρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν βιάζεται να ορίσει κλειστή τιμή για τα σιτηρά, την οποία θα οριστικοποιήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε χορηγεί στους παραγωγούς προκαταβολή 40 λεπτών το κιλό.


Στα 48 λεπτά κλειστή τιμή παραλαμβάνει σιτάρι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων ο «Ενιπέας», ενώ για όσους παραγωγούς το επιθυμούν παρέχει τη δυνατότητα ανοιχτής τιμής ως τις 30 Νοεμβρίου.
*Όσον αφορά στο κριθάρι, η προσφερόμενη τιμή από τον ΘΕΣγη είναι 32 λεπτά, ενώ ο ΑΣ Βόλου παρέχει προκαταβολή 30 λεπτά με εκκαθάριση στις 31 Ιουλίου. Ο Ενιπέας ανακοίνωσε τιμή 32 λεπτά. Την υψηλότερη τιμή στο κριθάρι ανακοίνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας ο οποίος προσφέρει 35 λεπτά.
*Όσον αφορά στο μαλακό σιτάρι, το οποίο καλλιεργείται σε λίγες εκτάσεις στον θεσσαλικό κάμπο, οι κυλινδρόμυλοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμη και πάνω από 40 λεπτά το κιλό, προκειμένου να κλειδώσουν άμεσα ποσότητα Ελληνικού μαλακού σίτου.

 AGROTIKA_EFODIA.jpg

 

Στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών 1.393 Θεσσαλοί
Το ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε τους δικαιούχους σε 7 από τις 13 Περιφέρειες

Σε χρόνο ρεκόρ, με βάση τον αριθμό των αιτήσεων, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών (υπομέτρο 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών), το μεγαλύτερο που έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, τόσο σε ό,τι αφορά στο συνολικό του προϋπολογισμό (520 εκατ. ευρώ), όσο και σε ό,τι αφορά το ύψος του ποσού που θα λάβει κάθε δικαιούχος (έως 40.000 ευρώ).
To YΠAAT έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων σε 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Υπεβλήθησαν 13.105 αιτήσεις. Έχουν εγκριθεί 9.336 καλύπτοντας το 90% του προγράμματος των συγκεκριμένων Περιφερειών. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίθηκαν 1.393 παραγωγοί. Θα επανεξετασθούν, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και με βάση τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, 2.414 αιτήσεις προκειμένου να καλύψουν το υπόλοιπο 10% του προγράμματος. Οριστικά έχουν απορριφθεί 1.355 αιτήσεις καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, βάσει του προϋπολογισμού του προγράμματος και των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έχει καλυφθεί το 100% του προγράμματος, πλην εκείνων που δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι στο παρόν πρόγραμμα υποβλήθηκαν 40% περισσότερες αιτήσεις από το προηγούμενο και οι δικαιούχοι λαμβάνουν έως 40.000 ευρώ, ενώ στο προηγούμενο πρόγραμμα ελάμβαναν έως 17.000 ευρώ. Τα στοιχεία της αξιολόγησης των αιτήσεων για τις επτά Περιφέρειες, αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥπΑΑΤ http://www.minagric.gr/ index.php/el/minagric-hot-news-el/13157-apotelesmata-neon-georgon170622 και αποστέλλονται στις Περιφέρειες για έλεγχο και επίσημη δημοσιοποίηση. Η προθεσμία υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών, εκκινεί από την ημερομηνία ανάρτησης των αποτελεσμάτων στις Περιφέρειες.

 

 

synedrio.jpg

Πανελλήνιο συνέδριο για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ

Όλα έτοιμα για τις διήμερες εργασίες του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου με θέμα: «Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: Προτεραιότητες και Προϋποθέσεις για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση του Συστήματος Τροφίμων».
Το διαδικτυακό Συνέδριο διοργανώνει η Gaia Επιχειρείν και μια σημαντική καινοτομία του φετινού πανελλήνιου Συνεδρίου αποτελεί και η παρουσίαση, στις 30 Ιουνίου, της μεγάλης Πανελλαδικής Έρευνας για τον Αγροτικό Τομέα που πραγματοποίησε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της εταιρείας Kάπα Research, για το επίπεδο ετοιμότητας και ευαισθητοποίησης των αγροτών σε σχέση με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Μια έρευνα, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις επικείμενες συζητήσεις και να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα. Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας αποτελεί θεσμό για τον αγροδιατροφικό κλάδο και φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τη χρήση μιας εύχρηστης και υπερσύγχρονης online πλατφόρμας που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους σύνεδρους να θέσουν τα ερωτήματά τους στους προσκεκλημένους, από την οθόνη του υπολογιστή τους, το κινητό ή το tablet τους. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.c-gaia.gr.

 ampeli.jpg

Παράταση υποβολής αιτήσεων για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλούς, ενημερώνει του παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2022-2023 ότι οι αιτήσεις ένταξης υποβάλλονται έως την 20ή Ιουνίου 2022 μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥπΑΑΤ (http://e-services.minagric.gr).

 

«Πετούν» Καινοτομία - Πράσινη μετάβαση
Για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η έναρξη της υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ «στις 15 Ιουνίου ξεκίνησε με πολύ μεγάλη επιτυχία η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων του υποέργου προσέλκυσε επενδυτές όλων των κατηγοριών από όλες τις περιφέρειες της χώρας, επιβεβαιώνοντας τη σημαντικότητα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχετικού συνδέσμου στην πλατφόρμα gov.gr, η οποία λειτούργησε υποδειγματικά, υποβλήθηκαν συνολικά 54 αιτήσεις από δικαιούχους επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου (πλην ατομικές) με αποτέλεσμα, σε λιγότερο από 6 ώρες, να υπερκαλυφθεί το ποσό της Δημόσιας Ενίσχυσης (90.760.500 εκ. €) σε ποσοστό 140%, φτάνοντας στο τελικό ποσό Δημόσιας Ενίσχυσης των 126.780.395 εκ. ευρώ και 19 αιτήσεις από δικαιούχους Συλλογικούς Φορείς με κάλυψη προϋπολογισμού Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 34.937.262 εκ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι Συλλογικοί Φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ενισχύσεις για την κάλυψη του υπόλοιπου διαθέσιμου ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 55.823.237 εκ. € στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου www.gov.gr. Σε περίπτωση μη δέσμευσης του ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης που αντιστοιχεί στην κατηγορία δικαιούχων Συλλογικοί Φορείς, θα υπάρξει ενοποίηση των ποσών σε μία ενιαία κατηγορία, όπως ορίζεται στην πρόσκληση.

 

ΟΠΕΚΕΠΕ:
Προσοχή σε όσους συστήνονται ως υπάλληλοι του Οργανισμού...

Τις τελευταίες μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι έλαβε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking). Τα απαραίτητα στοιχεία, για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα. Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass