Στα 450 ευρώ ο τόνος το σκληρό σιτάρι

Συμφωνία της Ενωσης Ορεστιάδας με τον Μάρκου

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2022 19:44

Σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Μάρκου για την πώληση στην τιμή των 450 ευρώ ο τόνος, των συνολικών αποθεμάτων 24.000 τόνων σκληρού σιταριού, που έχει συγκεντρώσει, προχώρησε η ΕΑΣ Ορεστιάδας, κρίνοντας ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν γρήγορη αντίδραση κατοχύρωσης ενός επιπέδου κερδών, έναντι της ταχείας διόρθωσης που καταγράφει το σκληρό στις διεθνείς αγορές.

Η ΕΑΣ θα προκαταβάλει άμεσα 42 λεπτά ανά κιλό, ενώ το ποσό αυτό, μπορεί να αυξηθεί ως τα 45 λεπτά το κιλό, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2022, όταν η Οργάνωση θα έχει διαμορφώσει εικόνα για την πορεία των οικονομικών της και αναλόγως θα αποφασίσει να χρεώσει 1 – 2 ή κανένα λεπτό, προμήθεια, ώστε να βοηθήσει τους παραγωγούς. Όσοι επιλέξουν αυτή την επιλογή, θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την 29η Ιουλίου, ώστε να δρομολογηθεί η πληρωμή της προκαταβολής. Η ΕΑΣ Ορεστιάδας, μια φορά τη βδομάδα, κάθε Δευτέρα θα ανακοινώνει την οργανωμένη τιμή Χρηματιστηρίου, ώστε να μπορεί ο καθένας να επιλέξει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή, να πουλήσει την παραγωγή του. Με τον ίδιο διαγωνισμό η ΕΑΣ Ορεστιάδας ήρθε σε συμφωνία και με την Μύλοι Σόγιας, για την εκχώρηση 2.500 τόνων μαλακού σιταριού, στην τιμή των 343 ευρώ ο τόνος. Πρακτικά, στην περίπτωση αυτή, στο χέρι του παραγωγού θα πάνε καθαρά 33 λεπτά το κιλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass