Εν αναμονή της επιστροφής πετρελαίου

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα - Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών-ενισχύσεων -αποζημιώσεων

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2022 16:07

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου του 2022 στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το ποσό που θα μοιραστεί θα ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Τον Οκτώβριο μετά από τους διασταυρωτικούς ελέγχους θα καταβληθεί η εξόφληση με 40 εκατ. ευρώ. Σε ειδική πλατφόρμα θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στην οποία θα δηλωθεί από τους δικαιούχους η αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α’ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών-ενισχύσεων αποζημιώσεων είναι το εξής:
*Την 1η Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ στους δικαιούχους της αποζημίωσης για τις ζημιές που είχαν προκληθεί σε δενδρώδεις καλλιέργειες στο προανθικό στάδιο από τους παγετούς, την άνοιξη του 2021, μετά και το πράσινο φως που δόθηκε από τη Βουλή.
* Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πληρωμή της προκαταβολής των Νέων Αγροτών Υπομέτρο 6.1. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων και αμέσως μετά θα καταρτιστεί την τελική βαθμολογική κατάταξη η οποία και θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους επιλαχόντες. Βέβαια η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
* Όσον αφορά τις «πολεμοενισχύσεις» για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αυτή θα καταβληθεί σε όλα τα είδη εκτροφής, με διαφορετικά όμως κριτήρια για κάθε είδος. Βασικό κριτήριο είναι αν τα ζώα σιτίζονται όλο το χρόνο εντός στάβλου ή αν βγαίνουν έξω για βοσκή. Κι αυτή η ενίσχυση θα καθυστερήσει να καταβληθεί, αφού ακόμη η ελληνική πρόταση δεν έχει πάει στις Βρυξέλλες για έγκριση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass