Β. Μπούτας: Η γη περνάει στα χέρια των ολίγων!

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2014 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:36

 

Φαρμακερά βέλη ενάντια στην «καταστροφική πολιτική» της συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα η οποία βασίζεται στη νέα ΚΑΠ «που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους παραγωγούς στη χώρα μας» εξαπέλυσε σήμερα μέσω συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας, συνεπικουρούμενος από μέλη του Δ.Σ.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του, οι κυβερνώντες προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να πείσουν τους αγρότες ότι η νέα ΚΑΠ λειτουργεί προς το συμφέρον τους, αλλά δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η γη σιγά σιγά – τόνισε – περνάει στα χέρια των ολίγων αφού οι αγροτικές οικογένειες της υπαίθρου με πετσοκομμένο εισόδημα, δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και φυσικά στην ανελέητη φοροεπιδρομή με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ που τους αποτελειώνει!

Αναφερόμενος στους αμπελοκαλλιεργητές του νομού ο κ. Μπούτας ζήτησε να αποζημιωθούν το γρηγορότερο για τις ζημιές που υπέστησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία – χαλαζόπτωση, χωρίς εμπλοκές και καθυστερήσεις καθότι καταβάλλουν γενναίες εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να πληρωθούν άμεσα οι επιστροφές ΦΠΑ και να ξεκαθαριστεί το ζήτημα με την τιμή του βαμβακιού, αφού έφτασε ο καιρός των παραδόσεων της φετινής παραγωγής και οι αγρότες δεν γνωρίζουν πόσο μπορούν να πουλήσουν τη σοδειά τους!

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και περιφερειακός σύμβουλος, κάλεσε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, δηλώνοντας πως το αγροτικό κίνημα βρίσκεται σε εγρήγορση στην περιοχή μας.

Όπως είπε, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, αλλά οργανώνεται και πανελλαδική σύσκεψη όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αγροτικά προβλήματα.

Ο κ. Μπούτας έκλεισε ανακοινώνοντας την συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιεί την 1η Νοεμβρίου η ΠΑΣΥ με το ΠΑΜΕ κατά της ανεργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass