Θα στηριχτούν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΕ ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2022 17:00

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στήριξης στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλη Κόκκαλη.


Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως στη φετινή καλλιεργητική περίοδο παρουσιάστηκαν σοβαρότατα προβλήματα σε αρκετά προϊόντα του Νομού Λάρισας, δύο εκ των οποίων είναι το μήλο και το αχλάδι. Το πρόβλημα, ειδικά στο μήλο στην επαρχία Αγιάς, είναι εντονότατο, διότι τα μήλα της Αγιάς τα τελευταία χρόνια διοχετεύονταν κατά το πλείστον στην Αίγυπτο, πλην όμως αυτή η αγορά τώρα δεν μπορεί να απορροφήσει. Παρουσιάζεται και παρουσιάστηκε το φαινόμενο -και εύχομαι να μη συμβεί και σε άλλα προϊόντα- των ανοιχτών τιμών. Ο Υπουργός ανέφερε πως οι οικονομικοί περιορισμοί που έχουν υποβληθεί στην Αίγυπτο, που παραδοσιακά αγόραζε μεγάλες ποσότητες ελληνικών μήλων, έχουν ως συνέπεια -αυτήν τη στιγμή- οι εξαγωγές αυτές να μη γίνονται στον ίδιο ρυθμό που γίνονταν. Με τη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών καταβάλλονται προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα, όπως επίσης και για εξεύρεση εναλλακτικών αγορών, παρόλο που, όπως όλοι κατανοούμε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο Υπουργός. Πρόσθεσε δε, πως «εμείς είμαστε εδώ, και σε συνεννόηση το επόμενο διάστημα με τους ίδιους τους μηλοπαραγωγούς, θα δούμε και τι άλλο περαιτέρω μπορούμε να κάνουμε για να καλυφθούν οι όποιες απώλειες εισοδήματος που θα έχουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass