Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για υδατοκαλλιέργειες

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2014 17:03 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:41

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν οι παρακάτω Υπουργικές Αποφάσεις – Προσκλήσεις του ΥΠ.Α.Α.Τ. οι οποίες είναι διαθέσιμες και μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες, του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr, του προγράμματος Διαύγεια  https://diavgeia.gov.gr και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας www.alieia.gr.

  1. Στο ΦΕΚ 1975/Β΄/21-07-2014 δημοσιεύθηκε η αριθμ. 698/10-07-2014 Υπουργική Απόφαση – Πρόσκληση με ΑΔΑ:Ψ17ΞΒ-Β9Ε για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια του Μέτρου 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Ε.Π. Αλιείας 2007-2013.

Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια :

Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.

Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.

Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.1-Υδατοκαλλιέργεια είναι:

Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, καθώς επίσης και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και τελικά επιβαρύνονται με το κόστος της πραγματοποίησης του υποβαλλόμενου προς ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου.

  1. Στο ΦΕΚ 1976/Β΄/21-07-2014 δημοσιεύθηκε η αριθμ. 699/10-07-2014 Υπουργική Απόφαση – Πρόσκληση με ΑΔΑ:6ΞΒΔΒ-ΣΗΔ για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια του Μέτρου 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Ε.Π. Αλιείας 2007-2013.

Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας :

Δράση 1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.

Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.

Δράση 2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.

Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό, μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.3. είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές/Αλιευτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις), που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων και οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και τελικά επιβαρύνονται με το κόστος της πραγματοποίησης του υποβαλλόμενου προς ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς / δυνητικοί Δικαιούχοι υποβάλλουν στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων ΕΠ Αλιείας αιτήσεις και σχετικό φάκελο για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και μέχρι κάλυψης των στόχων που έχουν προβλεφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Η κάλυψη των προβλεπόμενων στόχων μπορεί να επισύρει την αναστολή υποβολής αιτήσεων μετά από την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass