Β. Έξαρχος: «Ο ΕΛΓΑ υπάρχει για να στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες στιγμές»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2014 17:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:43

 

Τις πληγείσες από έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές του Δήμου Κιλελέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος και στελέχη του Υποκαταστήματος Λάρισας. Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Άρη Καραχάλιο καθώς και με φορείς και αγρότες της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα Φάρσαλα κ. Έξαρχος επισκέφθηκε και το ΚΕΠ της πόλης για την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών που παρέχει ο ΕΛΓΑ στους αγρότες.

            Σε δηλώσεις του ο κ. Έξαρχος μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής: «Η ενίσχυση της ρευστότητας και των επενδύσεων, η σωστή αξιοποίηση των πόρων της νέας ΚΑΠ, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων μέσω της επεξεργασίας, της τυποποίησης και της πιστοποίησης της ποιότητας, η λειτουργία ισχυρών οργανώσεων των παραγωγών που θα παρεμβαίνουν στην προμήθεια των εφοδίων και τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων στις αγορές εντός και εκτός της χώρας και η ενίσχυση των Οργανισμών και υπηρεσιών υποστήριξης του αγρότη αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου η γεωργία και η κτηνοτροφία να έχουν μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σε αυτή την κατεύθυνση λόγω και των έντονων κλιματικών αλλαγών, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ γνωρίζοντας ότι ο ρόλος του Οργανισμού είναι πολύ κρίσιμος, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία του. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, οι καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, η αντικειμενικότητα στις εκτιμήσεις, η επίσπευση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που δίνονται μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020 για την ενεργητική προστασία και την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητές μας. Αυτές τις προτεραιότητες θέλουμε και επιδιώκουμε να κάνουμε πράξη με την καθημερινή μας δουλειά και με ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία με τους αγρότες, τις αγροτικές οργανώσεις και την Αυτοδιοίκηση, υπό τις αντίξοες συνθήκες που μας δημιουργεί η μείωση του προσωπικού και η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Συγχρόνως στο εσωτερικό του Οργανισμού με διάλογο αλλά και έλεγχο προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ενιαίες πρακτικές των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη υπενθυμίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ υπάρχει για να στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες στιγμές.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εμπλοκή των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού ο κ. Έξαρχος ανέφερε ότι «με βάση το ισχύον εθνικό και κοινοτικό νομικό πλαίσιο την αρμοδιότητα για τις δράσεις πρόληψης και καταστολής του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων αλλά και την καταγραφή των απολεσθέντων λόγω της νόσου ζώων έχουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών. Για τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δεν προβλέπεται εμπλοκή και όπως  ανακοινώθηκε χθες στη Βουλή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο οι πιστώσεις για αποζημιώσεις λόγω απωλειών από καταρροϊκό πυρετό έχουν διασφαλιστεί.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass