Τον Δεκέμβριο τα χρήματα για τις ζωοτροφές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΕΑΣ * ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2022 15:10

Συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Κτηνοτροφίας της ΕΘΕΑΣ είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής και τη λήψη θεσμικών μέτρων για την ανάδειξη του κτηνοτρόφου ως πραγματικού επαγγελματία.


Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου και η γ.γ. κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Τα πέντε βασικά ζητήματα που τέθηκαν είναι τα εξής:
* Εξειδίκευση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής.
* Προστασία και έλεγχοι για την αποφυγή των ελληνοποιήσεων στις αγορές γάλακτος, κρέατος και ΠΟΠ.
* Διευκόλυνση και χρηματοδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων για την εγκατάσταση ΑΠΕ.
* Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για όσες Περιφέρειες είναι έτοιμες και ανάληψη πρωτοβουλίας για την ολοκλήρωση των υπολοίπων από το Υπουργείο.
* Επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και τη μεταφορά καυσίμου στα νησιά.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε τα εξής: «Έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και διατυπώθηκαν πολύ καλές προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν. Συγχρόνως ενημερώσαμε για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της αύξησης του κόστους παραγωγής. Ήδη έχει έλθει η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση των 89 εκατομμυρίων ευρώ ως ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Το επόμενο διάστημα με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες αυτής της ενίσχυσης. Όπως ξέρετε σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν στην ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για την αγορά λιπασμάτων. Παράλληλα, συζητήσαμε και για παρεμβάσεις που αφορούν τη μείωση του κόστους σε κάθε φάση της παραγωγής».
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα από τις ζωοτροφές ο υπουργός κ. Γεωργαντάς απάντησε ως εξής: «Τα χρήματα για τις ζωοτροφές, όπως ξέρετε, είναι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο το οποίο στείλαμε για τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης. Το επόμενο διάστημα θα βγει η υπουργική απόφαση. Τρέχουμε όλες τις διαδικασίες ώστε εντός του Δεκεμβρίου να καταβληθούν στους κτηνοτρόφους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass