Οι αγελάδες βγαίνουν «βόλτα» στη Σκαμνιά Ελασσόνας

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΤΑ *ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ *ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2022 15:30

Βόλτες στη Σκαμνιά Ελασσόνας κάνουν το τελευταίο διάστημα αγελάδες, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των λιγοστών κατοίκων του χωριού. Τα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα, όπως εξηγούν οι κάτοικοι στην «Ε» εδώ και έναν περίπου μήνα, είναι ανεπιτήρητα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Στην πλατεία, στην παιδική χαρά και φυσικά στους δρόμους.


«Μπαίνουν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών και καταστρέφουν κήπους και φυτά. Εννοείται πως έχουν γεμίσει με ακαθαρσίες όλο το χωριό» λέει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του χωριού, κ. Κωνσταντίνος Μωραΐτης, και προσθέτει πως πρόκειται για ζώα τα οποία έρχονται από διπλανό χωριό.
Τους χειμερινούς μήνες δεκάδες άνθρωποι μένουν στο χωριό, ενώ το καλοκαίρι παίρνουν ζωή και τα 150 σπίτια του χωριού. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι γεωργοί, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι κτηνοτρόφοι. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τα ζώα, αλλά με το γεγονός πως είναι ανεπιτήρητα και πρωί βράδυ γυρίζουν μέσα στο χωριό μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στον Δήμο, την Αστυνομία και το Δασαρχείο, αλλά λύση δεν δόθηκε. Συνεχίζεται το πρόβλημα και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο έντονο», λέει ο κ. Μωραΐτης που υπογραμμίζει ότι: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην εποχή όπου ο κόσμος έλυνε τις διαφορές τους με τα όπλα. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε. Όλοι πρέπει να τους σέβονται για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά το χωριό μας».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass