Απειλούνται με καταστροφή οι ντοματοπαραγωγοί Φαρσάλων

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2022 14:28
Ο Μ. Χαρακόπουλος με ντοματοπαραγωγούς και τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ο Μ. Χαρακόπουλος με ντοματοπαραγωγούς και τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η τεράστια ζημιά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις κατά τη συγκομιδή της βιομηχανικής ντομάτας στην περιοχή του Ευυδρίου Φαρσάλων είναι τρανταχτό παράδειγμα των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η καλλιέργεια έχει υψηλότατο κόστος παραγωγής και δικαίως οι παραγωγοί διατυπώνουν την αγωνία τους για τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους από τη ζημιά. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι η κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Όπου, όμως, ο υπό αναθεώρηση κανονισμός δεν προβλέπει εύλογη αποζημίωση θα πρέπει να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, de minimis».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με ντοματοπαραγωγούς των Φαρσάλων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά. Ο Θεσσαλός πολιτικός παρουσίασε στον αρμόδιο υπουργό την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω ντοματοπαραγωγοί, οι οποίοι από την ισχυρότατη βροχόπτωση της 4ης Σεπτεμβρίου 2022 απώλεσαν μεγάλο τμήμα της παραγωγής τους.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των παραγωγών και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αυτήν τη στιγμή γράφονται τα πορίσματα.
Ο κ. Γεωργαντάς επιφυλάχθηκε, εντός του Δεκεμβρίου, όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα των αποζημιώσεων να εξετάσει αν χρειαστεί τη δυνατότητα στήριξης μέσω de minimis. Τέλος, σχετικά με το αποθεματικό κρίσης, διευκρίνισε ότι η πληρωμή έγινε βάσει συγκεκριμένων απαιτήσεων που τέθηκαν από την ΕΕ.
Στη συνάντηση, εκ μέρους των ντοματοπαραγωγών συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μεγάλου Ευυδρίου και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενιπέας» κ. Νίκος Γούσιος, ο ταμίας του Συνεταιρισμού κ. Κων/νος Ζιάγκας, το μέλος του Δ.Σ. ΘΕΣ.ΤΟ. κ. Νίκος Κυρίτσης και το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του ΘΕΣ.ΤΟ. κ. Τάσος Μακρής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass