Μ. Χαρακόπουλος: Να ανεβάσει στροφές η οικονομία της υπαίθρου!

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 19:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

 

Την ανάγκη να στηριχθεί ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με την αξιοποίηση ευέλικτων Σχεδίων Βελτίωσης με διαδικασίες φαστ τρακ, τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εγκαινιάζοντας την Αγροτική Έκθεση Νοτίου Ελλάδος “ExpoAgrotic - ExpoFarm”, στο εκθεσιακό κέντρο ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ στο Ελληνικό. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που κερδίζουν τις διεθνείς αγορές. Ποιότητα και εξωστρέφεια. Σε αυτά τα δύο πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και προς αυτήν την κατεύθυνση να ενισχύσουμε τις δράσεις μας.

Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας χρειάζεται αναζωογόνηση με νέο αίμα. Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων σε υγιείς βάσεις. Χρειάζεται αίσθημα ασφάλειας στους παραγωγούς για τη διάθεση των προϊόντων τους. Αυτό το τρίπτυχο: “Νέοι Αγρότες, Ομάδες Παραγωγών και Συμβολαιακή Γεωργία” ήταν για μένα «ευαγγέλιο» όσο διάστημα βρέθηκα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν ξεσπάσει η δίνη του γάλακτος. Αυτό το τρίπτυχο πιστεύω ότι πρέπει να είναι και σήμερα πυξίδα μας στη χάραξη αγροτικής πολιτικής.  

Η οικονομία της υπαίθρου πρέπει «να ανεβάσει στροφές». Με βασικό εργαλείο τη νέα ΚΑΠ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μπορεί και πρέπει να στηριχθεί ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ευέλικτα σχέδια βελτίωσης με διαδικασίες φαστ τρακ, όπως αυτές που εγκαινιάσαμε με το τελευταίο πρόγραμμα νέων αγροτών».

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά τα εγκαίνια ξεναγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκθέτες και επισκέπτες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass