Καταγγέλουν τα αγροτιδικεία

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2014 16:47 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:11

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.  Έχουμε το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, έχουμε το δικαίωμα να οργανωνόμαστε σε αγροτικούς συλλόγους, έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε τα αιτήματα επιβίωσης μας».

Αυτό υποστηρίζουν, με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων «Η Άνοιξη», με αφορμή την σημερινή δίκη στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας 23 αγροτών από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, ανάμεσά τους και οι  πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών «στην βιομηχανία αυτή των μηνύσεων ενάντια στους συνδικαλιστές της μαχόμενης αγροτιάς, ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγροτών, θα καταθέσουν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας που βγάζει τεράστια κέρδη από τα διόδια σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Τότε όπως και τώρα είχαμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων και την έχθρα και συκοφάντηση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αφού  στην διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2010, τα τρακτέρ των αγροτών ήταν, από τις 18 έως τις 28 Γενάρη, παραταγμένα, κατά μήκος, στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το οδόστρωμα. Ωστόσο  ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής, εξαπέλυαν συνεχείς, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους για να σταματήσει ο αγώνας, επειδή – όπως ισχυρίζονταν – έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού. Από κοντά η μεγαλοεταιρεία-όμιλος που απομυζά με τα διόδια και με συνεχόμενες αυξήσεις τους οδηγούς με συνέπεια οι παράδρομοι να  βάφονται με αίμα αφού έχουν μετατραπεί σε εθνική οδό. Το νέο όμως και άκρως επικίνδυνο στοιχείο αυτής της δίκης, που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο,  είναι ότι προσπαθούν να ποινικοποιήσουν όχι μόνο την πάλη, τις διεκδικήσεις, τις μορφές αγώνα των αγροτών αλλά την ίδια την συνδικαλιστική δράση. Για πρώτη φορά στα εκατοντάδες αγροτοδικεία που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια,  Πρόεδροι Ομοσπονδιών δικάζονται για «ηθική αυτουργία» λες και οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν καμιά εγκληματική δράση με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Πρόεδροι Ομοσπονδιών εκλεγμένοι από τους αγρότες, που υλοποίησαν την απόφαση των Ομοσπονδιών για κινητοποίηση, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως οφείλουν κατηγορούνται ότι με πειθώ, παραινέσεις, φορτικότητα και διάφορα άλλα, πίεζαν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους. Η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε υπερήφανα και αγωνιστικά από τους αγρότες μέσα από δεκάδες γενικές συνελεύσεις Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και των Δ.Σ των Ομοσπονδιών. Οι αγρότες δεν είναι πρόβατα, πολύ συνειδητά οργάνωσαν και βρέθηκαν στα μπλόκα της οργής και του αγώνα. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας.  Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την  πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζει και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού.  Ας το καταλάβουν και όσοι ελπίζουν ότι μπορούν, με τη βία και την τρομοκρατία, να μας σταματήσουν...»

         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass