Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αρδευτικό πρόβλημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 15:00

Με 49 θέματα και επερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το αρδευτικό ζήτημα της Θεσσαλίας θα συνεδριάσει στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων (Καλλισθένους & Θεοφράστου) την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Αναλυτικότερα, οι επερωτήσεις: Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τη μη κατασκευή των πεδινών ταμιευτήρων και δικτύων άρδευσης, στις περιοχές της Κοιλάδας και των Αγίων Αναργύρων Λάρισας και για τη μη κατασκευή των φραγμάτων και των δικτύων άρδευσης-ύδρευσης, στο Δίλοφο (Κακλιτζόρεμα) και στο Ναρθάκι (Λουτζιακόρεμα) Φαρσάλων. Της παράταξης «Ελληνική Αυγή στη Θεσσαλία» για το περιεχόμενο της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.
Προτάσεις ψηφισμάτων: Της ΛΑΣΥ Θεσσαλίας για τη στήριξη του αγώνα και των αιτημάτων των εργαζόμενων καλλιτεχνών και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών και την παύση της ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, ενάντια στους πλειστηριασμούς, της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τους πλειστηριασμούς, της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» για τους αγωνιζόμενους αγρότες, για την πανεπιστημιακή έρευνα στην υπηρεσία της πολεμικής βιομηχανίας, για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις Δημόσιας Υγείας για το 2023, η έγκριση της 3ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άδρευσης ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ, Δ.Δ. Καλοχωρίου-Χειμαδίου», έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης για την προμήθεια «Επέκταση Συστήματος Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού εξωτερικού υδραγωγείου στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Λακέρειας και Ευρυμενών».