«Κεντρίζουν», ελληνοποιήσεις και κόστος παραγωγής

Ελέγχους σε εισροές – εκροές και «ταυτότητα» στο ελληνικό μέλι ζητούν οι Λαρισαίοι μελισσοκόμοι

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2023 14:30

Οι ελληνοποιήσεις, όπως και το υψηλό κόστος παραγωγής, αποτελούν δύο από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μελισσοκόμων, προβλήματα που κυριάρχησαν κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας.


Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Θωμά, μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας καταστατικού, που αποτελεί προϋπόθεση για την ίδρυση τράπεζας αίματος του Συλλόγου.
Κατά τον απολογισμό της δράσης, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, εστίασε αρχικά στο πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής με αφορμή τις μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά είδη, όπως και στα καύσιμα, με τους μελισσοκόμους να απορροφούν τελικά ένα μεγάλο μέρος του κόστους αυτού προκειμένου να μη διαφοροποιηθεί αισθητά η τιμή των προϊόντων στη λιανική πώληση.
Μείζονος σημασίας θέμα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Σαρούδης, αποτελεί η ελληνοποίηση μελιού, που αποτελεί επίσης «διαχρονικό πρόβλημα». Ο κλάδος ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με ελέγχους στις εισροές – εκροές, προτείνοντας επίσης την ανάδειξη, τη διάσταση των γυρεόκοκκων δίνοντας ταυτότητα στο μέλι, διάσταση που θα συμβάλει καθοριστικά στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού μελιού.

ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή πίτας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας. Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Μιχ. Αναστασίου, οι οποίοι και τιμήθηκαν από τον Σύλλογο, με τη διοίκηση να τους επιδίδει τιμητική πλακέτα.
Οι μελισσοκόμοι βράβευσαν τον κ. Αγοραστό για την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας στον κλάδο, όπως και μεταξύ άλλων, για τη μελέτη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μελιού στη Θεσσαλία, τη συμμετοχή στις εκθέσεις με στήριξη της Περιφέρειας, όπως και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass