Διορία τριών ημερών για χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων

ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2023 15:06

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Διορία τριών ημερών έδωσε χθες από την Αγιά η πανελλαδική σύσκεψη των δενδροκαλλιεργητών προς την Κυβέρνηση, ώστε να ανακοινώσει τελικό, οριστικό και αμετάκλητο χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στα προϊόντα για τα οποία ήδη έχει υποσχεθεί ότι θα δοθούν οικονομικές ενισχύσεις. Παράλληλα, μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες καλείται η Κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι εντάσσει σε οικονομική στήριξη και όλα εκείνα τα προϊόντα που φέτος αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα διάθεσης στις αγορές και για τα οποία ως τώρα δεν έχει δεσμευθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, απόφαση των δενδροκαλλιεργητών είναι με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα να κατέβουν την Τετάρτη 5 Απριλίου στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.


«Πάμε μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούμε» τόνισε στην ομιλία του ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας. «Δεν κάνουνε βήμα πίσω από αυτά που μας τάξανε, από αυτά που πραγματικά δικαιούμαστε» είπε και έδωσε το σύνθημα του σκληρού, ανένδοτου αγώνα, λέγοντας πως: «Αυτά τα χρήματα, για τα οποία παλεύουμε όλον τον χειμώνα, είναι η ίδια μας η επιβίωση. Δεν θα μας πετάξουν αυτοί έξω από τα χωράφια μας. Την εβδομάδα των εκλογών θα βγάλουμε τα τρακτέρ στους δρόμους».
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν πλήθος αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς και εκπρόσωποι πολλών Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών από διάφορες περιοχές της χώρας, συζητήθηκε και αποφασίστηκε να διεκδικηθούν η άμεση καταβολή των χρημάτων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα που έχει ανακοινωθεί η στήριξη, η άμεση ένταξη και καταβολή των χρημάτων στα προϊόντα στα οποία δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει το χαμένο εισόδημα το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η ένταξη στην αναπλήρωση εισοδήματος όλων των προϊόντων που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής, να δοθούν 72 ευρώ/στρέμμα σε όλα τα προϊόντα και τους παραγωγούς που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, να παρθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, να δοθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και να εξοφληθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για το 2022.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Δράκειας, Αμυνταίου, Κρύας Βρύσης, Αγιάς, Μεταξοχωρίου, Γερακαρίου, Ανάβρας, Αετόλοφου, Νερόμυλων, Ποταμιάς, Σκήτης, Μελιβοίας, Δήμητρας, Καρίτσας, Αμπελακίων, Σαρανταπόρου, Μεσημερίου Έδεσσας, Ανατολικής Εορδαίας, Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, Άρνισσας Εδέσσης, Νάουσας, Βέροιας, Ροδοχωρίου Νάουσας, Δαμασίου, Τυρνάβου, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Καρίτσας, «Κίσσαβος» Αγιάς, «Ορεινά» Αγιάς, Αμπελακίων, Μελιβοίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Τυρνάβου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας κι η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass