ΘΕΣγάλα – ΘΕΣγή: Συμβολαιακή Γεωργία στο καλαμπόκι

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2014 16:29 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:26

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία των Συνεταιρισμών ΘΕΣγη και ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς με αντικείμενο την παράδοση ποσοτήτων καλαμποκιού. Η συνεργασία αυτή που βασίζεται στις αρχές της «συμβολαιακής γεωργίας» αλλά και της υγιούς και ειλικρινούς σύμπραξης μεταξύ παραγωγών γεωργών και  κτηνοτρόφων εξασφαλίζει αφενός μεν για τους αγρότες παραγωγούς την αναγκαία αγορά με τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αφετέρου για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς  ελληνικό προϊόν εγγυημένης ποιότητας αλλά και στις αναγκαίες ποσότητες για τις εκμεταλλεύσεις τους. Η φετινή τιμή ορίστηκε στα 0,18 ευρώ/κιλό στο χωράφι και στα 0,19 ευρώ/κιλό αποθηκευμένο. Με αφορμή τη συνέχιση της συνεργασίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι πρόεδροι των δύο Συνεταιρισμών προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις :

Ο πρόεδρος του ΘΕΣΓάλα κ. Θανάσης Βακάλης δήλωσε σχετικά: ««Ο ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς πρωτοστατεί στην εδραίωση και ανάπτυξη της «Συμβολαιακής Γεωργίας». Για μας η συνέχιση της συνεργασίας με τον Συνεταιρισμό Αγροτών ΘΕΣγη, και τη φετινή χρονιά στο καλαμπόκι, αποτελεί αντανάκλαση της πεποίθησής μας ότι οι συνέργειες στον πρωτογενή τομέα και ο ορθολογικός συνεργατισμός αποτελούν τον οδηγό για την εξέλιξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας. Οι δράσεις «Συμβολαιακής Γεωργίας» στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας μαζικών ποσοτήτων πρώτων υλών επιτυγχάνουν ένα διττό στόχο: μειώνουν το κόστος παραγωγής για τα μέλη μας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν ένα σταθερό εισόδημα για τους συναδέλφους γεωργούς ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Η ασφάλεια, η ποιότητα αλλά και η εντοπιότητα των ζωοτροφών που προμηθευόμαστε αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίτευξη υψηλής προστιθέμενης αξίας του γάλακτός μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΘΕΣΓη κ. Παναγιώτης Καλφούντζος τόνισε: «Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το εγχείρημα αυτό επαναλαμβάνεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Φιλοδοξία του ΘΕΣγη  είναι οι όροι που διέπουν τη «Συμβολαιακή Γεωργία» να βρουν έκφραση και να επεκταθεί η συνεργασία μας και με άλλους φορείς, Συνεταιρισμούς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η προσπάθεια μας αυτή χαρακτηρίζεται από την επιμονή μας στην ανάδειξη ποιοτικών χαρακτηριστικών στα παραγόμενα προϊόντα εξασφαλίζοντας στους συνεργάτες μας τις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες. Είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα των παραπάνω ενεργειών μας θα φτάσει σε όλους τους συναδέλφους παραγωγούς και θα τους οδηγήσει στους κόλπους του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, ενισχύοντας τη διαφάνεια, την αυτοεκτίμηση, τη χειραφέτηση και το συνεταιριστικό πνεύμα μας ως παραγωγοί και έμποροι των προϊόντων μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass