ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο Β. ΜΠΟΥΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Μονόδρομος οι αγωνιστικές διεκδικήσεις

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 0:04 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:33

 

Για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αγρότες, ξεκινώντας από την 1η Νοεμβρίου με την συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στο Σύνταγμα, με σειρά δράσεων διαμαρτυρίας στην συνέχεια και με το βλέμμα στραμμένο σε κλιμάκωση του αγώνα μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Τις σχετικές αποφάσεις έλαβαν εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στην Λάρισα και επανέλαβαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Όπως επισημάνθηκε από αγρότες της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Λαμίας, που εκπροσώπησαν και τα υπόλοιπα μπλόκα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι πολλά και οξυμένα. Και όπως εκτίμησαν είναι προβλήματα που θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.

Η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και τον αφανισμό.

Παράλληλα με αφορμή την παρουσίαση και  συζήτηση στη Βουλή, για τα πορίσματα έλεγχου των τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση, οι εκπρόσωποι των μπλόκων, ανέφεραν ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να παριστάνουν ότι «πέφτουν από τα σύννεφα» όταν οι συγκεκριμένοι ήταν «ξεπουλημένοι συνδικαλιστές». Και συμπλήρωσαν, ότι οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει την θέση τους για την συγκεκριμένη κατάσταση εδώ και 25 χρόνια.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Καρδίτσας, Β Μπούτας, επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις τα όσα έλεγε η ΠΑΣΥ η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς ως «αντίπαλο δέος» αυτών των οργανώσεων, που λειτουργούσαν κατ’ εντολή των κυβερνήσεων και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

             

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι, κοινή διαπίστωση είναι ότι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι μονόδρομος. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενώ, εν συνεχεία και μέσα στο επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις τράπεζες και τις εφορείες αλλά και συσκέψεις αγροτών στα χωριά και στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρξει αποτίμηση των δράσεων και θα αποφασιστεί η συνέχεια και η μορφή των κινητοποιήσεων.

           

           

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass